0
Domaći fudbal

FOTO STARSPORT:

EVO KAKVU BI KATAI DOBIO KAZNU DA JE RADIO DOPING TEST: Bio bi to siguran kraj karijere za Zvezdinog napadača!

Objavljeno: 27.10.21 u 11:03

Zauvek će biti zahvalan lekarskom timu.

Nekoliko fudbalera Crvene zvezde bilo je pozitivno na koronavirus, a Aleksandar Katai je umalo napravio grešku koja ga je mogla koštati karijere. Kako bi se nakon oporavka što brže vratio treninzima, Katai se inhalirao istim lekom kao i njegov sin i sve bi to bilo normalno, da se nije ispostavilo da taj lek ima nedozvoljenu supstancu u sebi.

Da je kojim slučajem radio doping test, Katai bi dobio pozitivan rezultat i čekala bi ga suspenzija. Spas za srpskog fudbalera došao je od lekarskog tima i Miodraga Mladenovića. On je proverio spisak lekova koji su fudbaleri koristili, otkrio je spornu supstancu i na vreme obavestio Dejana Stankovića. O svemu tome pričao je i prof. Dr Nenad Dikić osnivač antidoping agencije Srbije za Telegraf.

Aleksandar Katai (C) celebrates after scoring a goal
Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Braga
Beograd, 16.09.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ostanak Kataija u Beogradu je bilo najbolje moguće rešenje za Zvezdu, jer bi u slučaju testiranja bio pozitivan na beta 2 agoniste, a automatska kazna je 4 godine suspenzije. Beta 2 agonisti, koji su po funkciji bronhodilatatori, šire bronhije i omogućavaju korisniku da može da udahne više kiseonika i da stvori više energije, istakao je Dikić.

Potom je zaključio da je lekarski tim Zvezde na vreme reagovao i da će Katai moći normalno da se takmiči.

Lekarski tim Zvezde je odlično reagovao i uspeo da spreči eventualne velike probleme. On će moći da se normalno takmiči jer je prošlo dovoljno vremena da se nedozvoljena susptanca otkloni iz tela, tako da sa te strane nema problema za Zvezdu, istakao je profesor Dikić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter