FOTO: Tanjug/Jadranka Ilić
in ,

‘DOBRODOŠLI U SRBIJU, ZEMLJU SPORTA I VELIKIH ŠAMPIONA’: Udovičić održao govor na otvaranju SP u boksu, njegove reči odzvanjaju ‘Štark arenom’! (VIDEO)

U glavnom gradu Srbije zvanično je počelo Svetsko prvenstvo u boksu.

Svetsko prvenstvo u boksu, koje će se od 24. oktobra do 6. novembra održavati u Beogradu samo je jedna u nizu potvrda da je Srbija danas zemlja ogromnog sportskog ugleda.

FOTO: Tanjug/Jadranka Ilić

Srbija će, tokom takmičenja, ugostiti više od 600 boksera iz preko 100 zemalja sveta, i još jednom dokazati da je naša zemlja sa razlogom zemlja koju prepoznaju po sportu i sjajnom gostoprimstvu.

Srbiji je pripala velika čast da u narednim danima ugosti najbolje svetske boksere i sve koji vole ovu plemenitu veštinu. Ogromno je priznanje za našu zemlju poverenje koje smo dobili od Međunarodne bokserske federacije, koja je Srbiju prepoznala kao odličnog domaćina i poverila nam organizaciju najveće planetarne bokserske smotre. Beograd je pre 43 godine bio centar svetskog boksa, čime danas postaje jedini grad u svetu u kome je dva puta upriličeno Svetsko prvenstvo u boksu – rekao je Udovičić, i potom dodao:

Siguran sam da ćemo i ovog puta pokazati vrhunsko gostoprimstvo, po kome smo čuveni, i nivo organizacije najvećih međunarodnih takmičenja još jednom podići za lestvicu više. Svim učesnicima želim dobrodošlicu u Srbiju, zemlju sporta i velikih šampiona, zemlju u kojoj se obaraju rekordi i u kojoj se za sport živi i slavi. U ringovima će pobediti najbolji, a svi uživajte u ispisivanju istorije boksa i sportskoj energiji koja je jedinstvena i prisutna uvek i svuda u našoj Srbiji – istakao je ministar Udovičić.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

JUVENTUS UZ POMOĆ VAR-A DOŠAO DO BODA: Inter je sve do 89. minuta imao ceo plen ‘u džepu’, a onda je usledio potpuni šok! (VIDEO)

KUMAN JEDVA OTIŠAO KUĆI POSLE „EL KLASIKA“: Navijači ga zamalo izvukli iz kola! (VIDEO)