0
Boks

FOTO: Starsport

DOGAĐAJ KOJI JE PRIVUKAO PAŽNJU ČITAVOG SVETA: Spektakl u glavnom gradu Srbije, otvoreno je Svetsko prvenstvo u boksu! (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 24.10.21 u 21:47

Nakon teških i napornih priprema u ‘Štark areni’, trud se konačno isplatio.

Otvoreno je 21. AIBA Svetsko prvenstvo u boksu, koje će se održati u glavnom gradu Srbije, od 24. oktobra do 6. novembra.

U ‘Štark areni’ održana je svečana ceremonija povodom otvaranja Svetskog prvenstva, a svi prisutni u hali ostali su bez daha kada su videli o kakvom spektaklu se zapravo radi. Od sutra na dva ringa imaćemo priliku da gledamo najbolje boksere sveta.

Deo programa vodi naš poznati glumac Miloš Biković, uz ‘pomoć’ čuvenog voditelja Nebojše Radovića, a tu je i čuveni bokser Roj Džons Junior.

Zeina Nassar (L) and Milos Bikovic
AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony
Beograd, 24.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Našu zemlju predstavljaće Omer Ametović u kategoriji 46 kilograma, Veljko Gligorić (57 kilograma), Semiz Aličić (60 kilograma), Dandija Džejlan Toskić (71 kilogram), Almir Memić (75 kilograma), Slobodan Jovanović (86 kilograma) i kapiten Vladan Babić (preko 92 kilograma), a na prvenstvu će nastupati preko 600 boksera iz celog sveta.

FOTO: Starsport

Kao što je i očekivano, najveće ovacije dobila naša reprezentacija, dok su zvižduci upućeni na račun američke i albanske selekcije.

Na ceremoniji su takođe i slavna rumunska pevačica INNA, Dejan Petrović i Van Gog. Vredi pomenuti i nagrade koje sleduju šampionima.

Osvajači zlatnih medalja u svakoj kategoriji dobiće 100.000 dolara, srebro donosi 50.000 dolara, a oba bronzana boksera (polufinalista) biće nagrađena sa 25.000 dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter