0
Domaći fudbal

FOTO: FK Aalborg

MILAN MAKARIĆ DIREKTNO IZ DANSKE ZA HOTSPORT: ‘Smatram da je Zvezda kvalitetniji rival! Važno je obratiti pažnju na tri Brazilca’

Objavljeno: 21.10.21 u 10:57

Iskusni napadač je otkrio od koga crveno-belima preti najveća opasnost. 

Blistao je Milan Makarić prethodne sezone u dresu Radnika iz Surdulice. Golgeter je dominirao u  najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji i sezonu je završio na vrhu liste najboljih strelaca.

Odlične partije su najpre doprinele tome da Milan dobije poziv selektora Stojkovića i na turneji u Japanu debituje za A selekciju Srbije. Po završetku sezone, samo je bilo pitanje u kojoj evropskoj ligi će Makarić nastaviti karijeru. Iskusni napadač je odlučio, stigao je u redove Alborga iz Danske.

Njegova ekipa vodi veliku borbu za titulu sa Kopenhagenom i Mitjilendom. Upravo je jedan od glavnih konkurenata za osvajanje prestižne nagrade u Danskoj, protivnik Crvene zvezde u okviru grupne faze Lige Evrope. Mitjilend večeras od 18 časova i 45 minuta dočekuje ekipu aktuelnog šampiona Srbije.

Milan Makarić odlično poznaje protivnika crveno-belih. Iskusni napadač je za HotSport govorio o spomenutoj utakmici, a otkrio je i od koga Zvezdi preti najveća opasnost.

FOTO: FK Aalborg

Tokom prethodnog prelaznog roka si stigao u redove Alborga. Da li si zadovoljan odabirom nove sredine?

MM: Baš tako! Imao sam sjajnu sezonu u dresu Radnika iz Surdulice i odlučio sam da dođem u Dansku. Smatram da sam napravio pravi potez kada sam odabrao Alborg. Moj cilj je bio da pređem u ekipu u kojoj ću imati priliku da igram i da svakodnevno napredujem. Alborg je klub koji ima perspektivu. Veoma sam zadovljan kako sam se uklopio u ekipu.

Alborg igra na visokom nivou od strata sezone. Uz favorizovane ekipe Mitjilenda i Kopenhagena, glavni ste konkurent za šampionsku titulu. Kakva su tvoja očekivanja pred nastavak takmičenja?

MM: Trenutno smo trećeplasirani tim u nacionalnom šampionatu. Na tabeli se ispred nas nalaze Kopenhagen i Mitjilend. Ono što je važno, jeste da tim dobro funkcioniše. Pružamo kvalitetne partije i ostvarili smo zadovoljavajuće rezultate u dosadašnjem delu sezone. Osnovni ciljevi kluba jesu plasman u Evropu i osvajanje kupa, a ja se nadam da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i da ćemo opravdati očekivanja.

Mitjilend danas dočekuje Crvenu zvezdu. Koju od te dve ekipe favorizuješ uoči duela?

MM: Moje lično mišljenje je da su crveno-beli kvalitetniji rival. Očekujem jednu čvrstu, borbenu i dobru utakmicu.

Bogdan Stamenkovic i Milan Makaric Kup Srbije Crvena Zvezda – Radnik, Belgrade, Serbia
21.4.2021. April 21. 2021. Beograd, Srbija foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Šta je po tvom mišljenju slaba tačka Mitjilenda?

MM: Oni su jedna čvrsta ekipa, sa nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Ipak, smatram da ako Zvezda bude na istom nivou kao u prethodne dve runde, pitanje pobednika se uopšte neće dovoditi u pitanje. Ne bih konkretno mogao da izdvojim njihovu slabu tačku.

Od kog pojedinca Zvezdi preti najveća opasnost i da li te je neko iz redova aktuelnog šampiona Srbije pitao za savet?

MM: Kao što sam i rekao, Mitjilend ima nekoliko odličnih pojedinaca. Na njih svakako treba obratiti pažnju. To su prvenstveno Evander, Pione Sisto i Junior Brumado. Reč je o trojici Brazilaca na kojima se zasniva igra Mitjilenda. U skorije vreme se nisam čuo ni sa kim iz Crvene zvezde. 

Nedavno si dobio dobro poznato društvo u ofanzivnoj liniji. U redove Alborga je stigao nekadašnji as Palerma, Aleksandar Trajkovski. Da li ste se već uigrali i šta u budućnosti možemo da očekujemo od srpsko-makedonskog tandema?

MM: Alborg je dobio veliko pojačanje dolaskom Aleksandra Trajkovskog! Upravo nam je takav igrač bio potreban. Mnogo nam je značajno iskustvo koje on poseduje. Nadam se da ćemo u tandemu pružati sjajne partije i slažemo se odlično i na terenu, ali i izvan njega – zaključio je Milan Makarić u razgovoru za HotSport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter