1
Evropske lige

FOTO: RCD Mallorca

REPREZENTATIVAC MAKEDONIJE I FUDBALER MAJORKE U EKSKLUZIVNOM RAZGOVORU ZA HOTSPORT: Nekadašnji as Palerma govorio je o istorijskom plasmanu na EP, a za igrače nacionalnog tima Srbije ima samo reči hvale!

Objavljeno: 01.12.20 u 18:17

Iskusni ofanzivac je otkrio za koga navija u Ligi šampiona, a i ko su najbolji igrači sa kojima je nosio dres istog tima.

Fudbaler  Majorke Aleksandar Trajkovski, govorio je za HotSport o brojnim i veoma interesantnim temama.

Trajkovski je član reprezentacije Makedonije, koja se izborila za odlazak na EP i tako napravila istorijski uspeh. Aleksandar oseća veliku strast prema fudbalu i ne krije osmeh na licu kada priča o ovom sportu.a

U karijeri je nosio dres brojnih poznatih klubova. Izdvaja se period u Palermu, slavnom klubu iz Italije. Trajkovski je zabeležio preko 100 nastupa u ovom klubu. Pre odlaska u Italiju, nastupao je za Mehelen i Zulte Varegem u Belgiji, Inter Zaprešić u Hrvatskoj i Cementarnicu 55 u njegovoj domovini.

Neizbežno je pričati o odlasku na EP! Čestitam! Kako se osećaš nakon istorijskog uspeha?

Osećaj je neopisiv! San svakog fudbalera je da jednog dana bude deo tako velikog takmičenja. Drago mi je što sam deo generacije koja je uspela da po prvi put u istoriji odvede reprezentaciju na Evropsko prvenstvo i ponosan sam na to što smo uspeli da usrećimo naš narod!

Koji period u karijeri izdvajaš kao najlepši?

Najlepši period u mojoj dosadašnjoj karijeri je bio u Italiji. U Palermu sam proveo sjajne četiri godine! U tom periodu sam dobio i svog sina Mateja,tako da me za Palermo vežu jako lepe uspomene! 

Nastupao si za Palermo dugi niz godina. Ljubiteljima sporta je poznata situacija sa slavnim klubom iz Italije. Kako se osećaš nakon tih tužnih dešavanja?

-Palermo i dalje postoji ali se takmiči pod drugim imenom… Samo mogu  da kažem da mi je žao što se  jedan tako veliki klub, sa velikom istorijom  trenutno takmiči u 3. ligi Italije. Nadam se da će što pre uspeti da stane na noge i da se vrati u seriju A! Tu mu je mesto, zaslužuje da nastupa u najkvalitetnijem takmičenju.

 Ambcije ekipe (Majorke) i tvoje ambicije za nastavak sezone?

Ambicije kluba su da se ove godine vratimo u LaLigu , na dobrom smo putu da to i ostvarimo. Što se ličnih ambicija tiče, to je svakako povratak sa Majorkom u najkvalitetniji rang takmičenja i da opet budem deo jedne od najjačih liga u Evropi!

Da li ti više odgovara prvenstvo Italije ili Španije? U čemu je razlika?

Po mom mišljenju, to su dva različita stila fudbala. Dok sam bio u Italiji više se radilo na taktičkom delu dok je fudbal u Španiji dosta brži i lepši za oko. Prema mom stilu igre,više mi odgovara Španija i stil koji je ovde zastupljen.

Tri najbolja igrača sa kojima si delio svlačionicu i nosio isti dres?

– Franko Vaskez sa kojim sam proveo dve godine u Palermu, trenutno nastupa za  Sevilju. Aleksandar Sedlar moj sadašnji saigrač, koga smatram za jednog od najboljih štopera u ligi i naravno Goran Pandev! On je živa legenda makedonskog fudbala i moj saigrač iz reprezentacije.

FOTO: FFM

Ko je po tvom mišljenju najbolji trener sa kojim si radio?

-Iskreno, ne mogu da navedem samo jednog trenera. Tokom karijere,promenio sam ih dosta! Svi su bili dobri na svoj način i od svakog sam naučio po nešto novo, što mi je kasnije dosta pomoglo.

Kakve šanse Makedonija ima na EP-u?

-Smatram  da imamo veliki kvalitet !Takođe verujem da ćemo biti lepo iznenađenje na predstojećem šampionatu Evrope!

Kakvo mišljenje imaš o nacionalnom timu Srbije? Šta nam je falilo da odemo na Evropsko prvenstvo?

Žao mi je što i oni nisu uspeli da se plasiraju na EURO. Imaju sjajne igrače koji nastupaju u velikim klubovima širom Evrope. Nadam se da će i Makedonija i Srbija uspeti da se plasiraju na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Ko ti je bio uzor kada si počeo da se baviš fudbalom?

-Nikada nisam imao uzora! Najviše mi se sviđalo da gledam Ševčenka u periodu kada je nastupao za Milan.

Za koga navijaš u Ligi šampiona?

– Po mom mišljenju, najlepši fudbal igra Liverpul. Verujem da će oni ove godine opravdati moja očekivanja i uspeti da dođu do šampionske titule.

Aleksandar je otkrio i šta smatra najvećim uspehom u dosadašnjoj karijeri.

Najvećim uspehom smatram to što sam do sada u karijeri igrao, u dve, možda i najkvalitetnije lige u Evropi. Naravno, izdvajam i istorijski uspeh sa reprezentacijom, odlazak na EURO – zaključio je Aleksandar Trajkovski u razgovoru za HotSport.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter