0
Košarka

FOTO: Streetball 3X3 elite

BRUTALAN BASKETAŠKI TURNIR U SRBIJI: Dušan Domović-Bulut i osvajači olimpijskih medalja igraju u Beogradu!

Objavljeno: 19.10.21 u 18:56

Poznata domaća basketaška organizacija će u dolazećem mesecu održati jedan od najjačih 3X3 turnira u Srbiji ikada.

BUBU udruženje koje već godinama radi na popularizaciji ovog sporta u našoj zemlji će od 12. do 14 novembra održati „Streetball 3X3 elite“ turnir u tržnom centru „Galerija“ na kom će učestvovati mnoge zvezde ovog sporta.

Najavljen je i dolazak kompletne reprezentacije Srbije sa Olimpijskih igara u Tokiju, ali naravno – ne u istom timu.

U Beogradu će basket posle dužeg vremena igrati najveća zvezda ovog sporta Dušan Domović Bulut sa svojim timom Novi Sad, kao i Dejan Majstorović iz Uba, te Stefan Ratkov i Mihailo Vasić iz Limana.

FOTO: Streetball 3X3 elite

Uz njih, tu će biti i druga poznata basketaška imena poput Stefana Stojačića, Marka Dugošije… Ali i ne samo domaći majstori basketa, već i ekipe iz još sedam zemalja: Jordan, Francuska, Rusija, Severna Makedonija, Austrija i Holandija.

Turnir će biti prvi ove vrste u našoj zemlji, a prema atraktivnosti ćemo se postarati da bude neprevaziđen. Već dugo radimo na ovome, počeli smo manjim turnirima, ligama, a sada došli u situaciju da napravimo „Streetball 3X3 elite“ sa najboljim domaćim ekipama i basketašima. Biće to mečevi u rangu onih na FIBA mastersima, a publika će moći da uživa i uz poteze momaka koji su nam doneli medalje sa Olimpijskih igara, te onih drugih koji će njih želeti da pobede – izjavio je organizator turnira Petar Hranisavljević, bivši košarkaš koji je široj javnosti postao poznat pošto je prvi na svetu organizovao 3X3 ligu za košarkaše u kolicima.

On će i na događaju u novembru nastaviti svoju misiju, te će upravo košarkaši u kolicima otvoriti program i takmičiti se prvog dana, u petak 12. novembra. Subota i nedelja, 13. i 14. novembar su rezervisani za centralni događaj koji će izvesno privući veliki broj ljudi koji će mečeve moći da prate besplatno, ali uz poštovanje mera propisanih zbog pandemije korona virusa u tom trenutku.

Najbitnije za učesnike jeste što je i ovaj turnir pod okriljem FIBA te će se boriti za zvanične bodove, ali i slot za sledeću godinu, uz naravno novčanu premiju od 2.000 evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter