0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VOŽDOVAC I NAPREDAK PODELILI BODOVE NA KROVU: Vremenski uslovi uticali na rezultat!

Objavljeno: 15.10.21 u 19:26

Kiša je padala tokom celog susreta.

Utakmica 13. kola nacionalnog šampionata između Voždovca i Napretka završena je bez golova. Zmajevi i Čarapani odigrali su nerešeno i podelili bodove u utakmici u kojoj se očekivalo mnogo više s obzirom da je bio u pitanju duel dve ekipe iz gornjeg dela tabele. Ni za jednu šansu sa obe strane se ne može reći da je bila stopostotna prilika te je zato izostala i realzacija. Neprestana kiša i mokar teren nisu išli u prilog, ali je domaćin uprkos tome imao veći posed lopte tokom čitavog duela.

”Bili smo dosta nervozni, napeti, falio je taj završni pas. Sa druge strane, igrači su pokazali želju i sa tog aspekta nemam šta da im zamerim. Radićemo na svemu što je potrebno popraviti”, rekao je šef struke Zmajeva, gospodin Aleksandar Linta, po završetku utakmice.

FOTO: STARSPORT

Zbog velike minutaže tokom reprezentativne pauze, na klupi su ostali Ivan Milosavljević i Justas Lasickas. Posle mesec dana van terena, u sastav se vratio Nemanja Milojević, dok se od povrede oporavio i Aleksandar Bogdanović.

Početak utakmice obeležila je nešto nervoznija igra obeju ekipa uz nekoliko dobrih prodora i pokušaj iz daljine Alena Mašovića. Do sredine prvog poluvremena usled vremenskih uslova i kiše koja je konstantno padala, nije viđena očekivana igra. Teren je bio mokar i loptu nije bilo moguće kontrolisati kako su obe ekipe navikle. Miloš Pantović i Aleksandar Stanisavljević svojim prodorima stvarali su izgledne prilike, ali bez ozbiljnije završnice. Na pauzu se otišlo bez golova.

Drugo poluvreme nije donelo značajnu promenu u nivou energije kod oba tima, ali su Čarapani već posle deset minuta imali opasan napad. Greška u dodavanju Stefana Purtića na sredini terena rezultirala je kontrom po desnoj strani Napretka i šutom sa dvadeset metara iz trka koji je sprečio Miloje Preković sigurnom reakcijom i dobrim postavljanjem.

U 56. minutu, Aleksandar Linta napravio je duplu promenu. Da osveže igru ušli su Justas Lasickas i Ivan Milosavljević dok su teren napustili Filip Stanisavljević i Marko Mijailović. Posle nekoliko bezuspešnih šuteva iz daljine, stiglo je i pojačanje u napadu. Miloša Pantovića zamenio je Miloš Stojčev.

Većim delom drugog poluvremena izgledalo je kao da su ozbiljnije šanse moguće jedino iz prekida gde ni uigrane kombinacije nisu ugrožavale gol protivnika. Najopasniji šut uputio je u 77. minutu Aleksandar Stanisavljević sa dvadesetpet metara od gola sa desne strane, ali je lopta išla tik iznad prečke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter