0
Fudbal

head coach Zvonko Zivkovic Fudbal-UEFA U21 Qualifying round - Group H-Srbija v Ukrajina Stara Pazova, 03.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ZVONKO ŽIVKOVIĆ ‘OTVORIO DUŠU’ NAKON TEŠKOG PORAZA: Selektor ‘orlića’ otkrio u čemu je problem – ‘Naša deca ne igraju nigde’

Objavljeno: 13.10.21 u 09:10

Mlada reprezentacija Srbije (U21) poražena je u meču 4. kola kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope od Francuske rezultatom 0:3 (0:2).

Odluka o pobedniku pala je praktično posle 45 minuta igre kada su gosti došli do plus dva i do kraja susreta uspeli još jednom da savladaju Gordića.

Selektor Zvonko Živković ‘otvorio je dušu’ nakon meča, pa je govorio o tome šta ne valja u igri ‘orlića’.

Kad bih pričao šta je moralo da bude bolje, trebalo bi nam više vremena da analiziramo kako se razvijaju naša deca, gde igraju, da li i koliko igraju. Sva francuska deca ovog uzrasta igraju standardno u svojim klubovima, na oku su selektora i… Šta drugo reći – rekao je Živković za Arenu Sport posle utakmice i potom dodao:

– Bolja su ekipa trenutno od nas. Ja sam zadovoljan time što su naša deca, koja su danas nastupala, pružila svoj maksimum. Nažalost, rezultat je takav kakav jeste. To je to. Nemam nameru da objašnjavam, niti mogu u dve-tri rečenice da kažem koji su sve to problemi sa kojima se susrećemo.

Živković je pre kraja utakmice iz igre izveo napadača Metalca Filipa Stuparevića, ističe da nije u pitanju povreda, već nešto sasvim drugo.

– Nije povreda, on prošle godine nije igrao. Dečak od 20 godina nije igrao celu godinu. To da znate. Nije mi jasno kako se to ne zna. On je talentovan momak i mi smo iz te naše baze koja je jako mala morali da izvučemo tako nešto. Imamo igrača u Laciju, tri meseca ne igra, imamo momke koji su potpisali za Mančester siti i ne igraju i nisu igrali ni u našoj ligi – dodao je selektor ‘orlića’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter