0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

FRANCUSKA PREJAKA ZA SRBIJU: „Orlići“ sve dalje od Evropskog prvenstva! (FOTO)

Objavljeno: 12.10.21 u 20:52

Mlada reprezentacija Srbije (U21) poražena je u meču 4. kola kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope od Francuske – 0:3 (0:2).

Odluka o pobedniku pala je praktično posle 45 minuta igre kada su gosti došli do plus dva  i do kraja susreta uspeli još jednom da savladaju Gordića.

Srbija je dobro ušla u meč i praktično sve do vodećeg gola Francuske nije bila u podređenom položaju, naprotiv. Orlići su najviše pretili iz prekida, a najbliže golu bili su u 18. minutu kada je Tedić za malo zaksnio na drugoj stativi. Minut kasnije pokušao je i Bjeković sa distance, ali golman francuske selekcije bio je siguran.

FOTO: STARSPORT

Nastavak meča pokazao je ipak koliko su Francuzi ozbiljna selekcija. Vešti sa loptom u nogama, ali pre svega veoma pokretljivi, pokazali su svoje pravo lice u poslednjoj trećini prvog dela igre.Naime, samo jedan trenutak nepažnje uticao je da Francuzi dođu u vođstvo. I to posle kontranapada po desnoj strani, lako su gosti napravili višak, a Adli je desnom nogom iskosa gađao i pogodio suprotan ugao gola Gordića.

FOTO: STARSPORT

Imali su Francuzi posle minut-dva novu priliku, ali Gordić je sprečio već viđen gol. Definitivno su Francuzi bili najopasniji u tranziciji kada su, čini se lako, iznesili loptu i kroz nekoliko pasova brzo dolazili do prilike da ugroze gol rivala.

FOTO: STARSPORT

Tako je bilo i pred kraj prvog dela, kada su imali i sreće, jer posle centaršuta s desne strane lopta je pogodila u lakat Bjekovića, a sudija nije oklevao i pokazao je na belu tačku. Guiri je bio siguran realizator za sada već zavidnu prednost svog tima. Do poluvremena Francuzi su još jednom ugrozili našu mrežu, ali rezultat se nije menjao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter