0
Fudbal

Xherdan Shaqiri Srbija - Svajcarska, Serbia - Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

ŽESTOK SKANDAL: Švajcarski političar rekao Šaćiriju da se izvini Srbima, ako Srbija prizna Kosovo!

Objavljeno: 11.10.21 u 20:12

Sramotna izjava koja je odjeknula u Srbiji.

Još se nije slegla prašina od trenutka kada je Đerdan Šačiri nakon utakmice ŠvajcarskaSeverna Irska, dobio jaknu sa simbolom terorističke organizacije OVK. FS Švajcarske je nakon toga pokušao maksimalno da opravda svog fudbalera, rekavši da se on poneo primereno, a novu senku na ceo slučaj baca i jedan tamošnji političar Sedrik Vermut.

Predlažem vrlo jednostavan dogovor: Da se Đerdan Šaćiri izvini zbog jakne (iako nije uradio ništa loše), a Srbija zbog svojih ratnih zločina i ne priznavanje Kosova, napisao je na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cédric Wermuth (@cedricwermuth)

Nema sumnje da će ova njegova izjava napraviti samo nove probleme. FS Srbije je odmah nakon što je isplivao sporni snimak, odlučio da pošalje pismo protesta FIFA.

Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije ‘OVK’ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole ‘Kosovo je Albanije’ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje ‘Velike Albanije“. FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala, rekao je Jovan Šurbatović – generalni sekretar FSS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter