0
Fudbal

FOTO: Twitter Screenshot

‘HITNO IH ODSTRANITE IZ FUDBALA’: Iz FSS nikad snažnije reagovali zbog ispada Šaćirija i u Švedskoj, poslat apel FIFA!

Objavljeno: 10.10.21 u 15:43

Švajcarski reprezentativac Đerdan Šaćiri ponovo je šokirao javnost.

Nakon utakmice između Švajcarske i Severne Irske (2:1), njega je jedan navijač ogrnuo jaknom na kojoj su bili simboli ozloglašene organizacije ‘UČK’.

Povodom incidenata koji su se dogodili na toj utakmici, ali i u Švedskoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

– Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije ‘OVK’ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole ‘Kosovo je Albanije’ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje ‘Velike Albanije“. FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala’, izjavio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter