0
Fudbal

FOTO: FIFA

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Crnogorci poraženi od Norvežana, Hrvatska bez pobede u Osijeku – pali su na drugo mesto!

Objavljeno: 11.10.21 u 22:52

Odigrano je 11 mečeva.

Nastavile su se kvalifikacije za SP, a svoje duele igrale su i reprezentacije sa BalkanaCrna Gora, Hrvatska, Slovenija i Severna Makedonija. Crna Gora nije uspela da napravi iznenađenje u Norveškoj, gde je poražena sa 2:0. Da su slavili u ovom susretu, izabranici Miodraga Radulovića bili bi u borbi za baraž, dok su sada izgubili sve šanse za to.

Na drugoj strani, Hrvatska je na svom stadionu remizirala sa Slovačkom u vrlo bitnom meču. Susret je završen rezultatom 2:2, a komšije imaju za čim da žale, jer su sada drugi u grupi. Vođstvo gostima doneo je Šranc u 20. minutu, dok je Kramarić vrlo brzo izjednačio na 1:1. Pred sam kraj prvog dela igre, za novu prednost Slovačke zaslužan je Haraslin, dok je konačan rezultat postavio Luka Modrić u 71. minutu. Mogla je Hrvatska i do pobede na ovom meču, ali im je u 84. minutu VAR poništio pogodak Vlašića.

Što se tiče Slovenije i Severne Makedonije, obe selekcije su doživele poraze. Na utakmici u Mariboru, slavila je selekcija Rusije sa 1:2, koja je ovom pobedom preuzela prvo mesto u grupi. Severna Makedonija nije imala šta da traži protiv Nemačke, koja je sa 0:4 bila ubedljiva.

SVI REZULTATI:

Grupa E:

Belorusija – Češka 0:2
Estonija – Vels 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G:

Letonija – Turska 1:2
Holandija – Gibraltar 6:0
Norveška – Crna Gora 2:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H:

Kipar – Malta 2:2
Hrvatska – Slovačka 2:2
Slovenija – Rusija 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa J:

Island – Lihtenštajn 4:0
Severna Makedonija – Nemačka 0:4
Rumunija – Jermenija 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter