0
Fudbal

(191107) -- MILAN, Nov. 7, 2019 (Xinhua) -- Manchester City's players celebrate during the UEFA Champions League Group C football match between Atalanta and Manchester City in Milan, Italy, Nov. 6, 2019. (Photo by Alberto Lingria/Xinhua)

PREMIJERLIGAŠKI KLUBOVI UBEDLJIVO NAJSKUPLJI: Čak ni PSŽ ne može da parira Sitiju!

Objavljeno: 05.10.21 u 16:46

Ne samo da imaju najbolju ligu, već i najskuplje klubove. 

Poslednjih godina najviše se priča o parama koje na pojačanja daju PSŽ i Mančester siti zbog porekla novca njihovih vlasnika. Ono što je opšte poznato je da su upravo Parižani vlasnici rekorda za najskuplje pojačanje- Nejmar za 222 miliona eura.

Po „CIES football Observatory„, koji je sproveo najnovije istraživanje o proceni klubova na svetskom tržištu, a u obzir su uzete najjače lige sveta poput Premijer lige, LaLige, Bundeslige, Lige 1 i Serije A. 

Na prvom mestu nalazi se Mančester siti čiji se igrači procenjuju na vredost od 1.09 milijardi evra, za njima sledi gradski rival Mančester junajted 1.04 milijarde, na treećem mestu se nalazi mestu je Čelzi, čija je vrednost procenjena na 809 miliona.

Prvi klub koji nije iz Premijer lige je, za divno čudo, Barselona(766 miliona), Bajern Minhen (761 milion). Među ‘najskupljih’ deset klubova su i Liverpul (742 miliona), Real Madrid (723 miliona), Pari Sen-Žermen (691 milion), Borusija (587 miliona) i Atletiko Madrid (566 miliona).

Ipak, često smo svedoci da vredonst igrača ne predstavlja nikakvo merilo kada izađu na teren protiv kluba koji mašta da sebi priušti igrača od 10 miliona evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter