0
AdmiralBet ABA Liga

Dejan Radonjic Crvena Zvezda - Split, ABA liga, Regionalna Liga Septembar 24. 2021., Beograd, Srbija 24.9.2021. Belgrade Serbia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

RADONJIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI – JOŠ JEDAN IGRAČ UPITAN ZA BUDUĆNOST: Neverovatno koliko pehova za crveno-bele!?

Objavljeno: 03.10.21 u 20:03

Biće to derbi kola.

Crvena zvezda i Budućnost sastaće se u ponedeljak u 2. kolu ABA lige. Pred ovaj susret, klub je objavio uslove za ulazak na samu utakmicu, dok je svoje utiske izneo i trener domaćih Dejan Radonjić. Crnogorski stručnjak otkrio je da još jedan košarkaš ima probleme sa povredom, pa je i njegov nastup upitan.

Posle odigrane utakmice u Istanbulu, očekuje nas duel protiv ekipe Budućnost sa kojom smo ne tako davno odigrali mečeve za titulu u ABA ligi. I ovoga puta, nažalost moram da počnem od zdravstvene situacije kao i protiv Fenerbahčea. Lazića i Vajta neće biti u timu, Cirbes je u izolaciji zbog Kovida. Što se tiče Dobrića i Davidovca, njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice doneti odluku, da li ćemo, i u kolikoj meri moći na njih da računamo. Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Ostinom Holinsom koji je nakon proklizavanja u utakmici Evrolige sa Fenerbahčeom zaradio povredu, i pitanje je da li će moći da odigra utakmicu u ponedeljak, počeo je Radonjić i dodao:

Nakon dobrog meča u Istanbulu, potrebna nam je dobra priprema za naredni duel, uz sve okolnosti koje sam naveo, jer kraća rotacija u timu dovodi do znatno većih opterećenja ostatka ekipe. Sa druge strane, to znači i da protivnik može lakše da priprema strategiju u kojoj imamo manje igrača na raspolaganju. Zato svako od onih koji budu igrali mora da napravi iskorak da pokušamo da odigramo dobar meč i iskontrolišemo kvalitet ekipe Budućnosti.

from left Nate Walters Nikola Ivanovic Nikola Kalinic Marko Simonovic Maik Zirbes Austin Hollins Nemanja Popovic Marko Gusic
Aba League season 2021/2022-Crvena Zvezda v KK Split
Beograd, 24.09.2021.
foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Za kraj, Radonjić je pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu i podrže voljeni tim. Zaključio je da je utakmica izuzetno značajna, iako se radi tek o drugom kolu.

Zato je jako važno da svi budemo svesni težine zadatka, a da bi odigrali meč iznad granica mogućnosti potrebna nam je velika podrška i svojevrsni “impuls” da damo i više od onoga što imamo u ovom trenutku uz sve probleme. I da smo kompletni sigurno bi nas čekao težak meč, a u ovim okolnostima svi segmenti su važni da savladamo izuzetno kvalitetnu Budućnost. Ova utakmica je izuzetno značajna bez obzira što je tek drugo kolo u pitanju, ali videli smo prošle sezone koliko je važna kada je Crvena zvezda izgubila upravo utakmicu druge runde u Beogradu protiv istog protivnika, i taj meč je imao mnogo značaja na dalji tok takmičenja, istakao je Dejan Radonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter