0
Košarka

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 09: Head Marina Maljkovic of Serbia reacts during the FIBA Women's Olympic Qualifying Tournament 2020 Group B match between Serbia and Mozambique at Aleksandar Nikolic Hall on February 9, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

NAPUŠTA LI KLUPU SRBIJE: Dve evropske reprezentacije žele Marinu Maljković za selektorku

Objavljeno: 29.09.21 u 11:20

Nakon sjajnih rezultata sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije, vlada veliko interesovanje za Marinu Maljković.

Kako prenose francuski mediji, kod tamošnjek košrakaškog saveza Maljkovićeva figurira kao najozbiljniji kandidat da na kormilu reprezentacije zameni dosadašnju selektorku, Valeri Garnije.

Selekcija Srbije upravo pod Marininim vođstvom u nekoliko navrata nanela izutetno bolne poraze Francuskoj, a sada „trikolori“ pokušavaju da je ubede da pređe u njihove redove i prenese im šampionski pelcer iz Beograda.

Međutim, Francuska nije jedina reprezentacija koja želi Maljkovićevu na svojoj klupi, pošto se poslednjih dana pojavila informacija da je nakon smene selektora Filipa Mesdaha, ozbiljno zagrizla i Belgija.

Iz redova obe reprezentacije za sada se nisu zvanično izjasnili, a sve bi trebalo da bude poznato u narenih nekoliko dana.

Marina Maljković je sa reprezentacijom Srbije osvojila dva zlata na Evropskim prvenstvoma 2015. i 2021. godine, ondosno bronzu 2019. godine. Takođe naša ženska selekcija je pod njenim vođstvom osvojila i treće mesto na Olimpijskim igrama u Riju, a u Tokiju je morala ipak da se zadovolji četvrtim mestom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter