0
Košarka

BELGRADE, SERBIA - MARCH 06: Head coach Dusko Vujosevic (L) of Partizan Belgrade and head coach Svetislav Pesic (R) of FC Bayern Munich shake hands before the 2013-2014 Turkish Airlines Euroleague Top 16 game between Partizan Belgrade and FC Bayern Munich at Kombank Arena on March 06, 2014 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘TEŽAK POSAO JE PRED NJIM’: Vujošević kao i uvek, pravo u centar – evo šta misli o dolasku Pešića na klupu ‘orlova’!

Objavljeno: 28.09.21 u 15:36

Danas je odjeknula vest da je Svetislav Pešić novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Nakon neuspešnih kvalifikacija za Olimpijske igre, Igor Kokoškov je napustio klupu ‘Orlova’, a na njegovo mesto dolazi Svetislav Pešić. Povodom toga, oglasio se i bivši trener Partizana Duško Vujošević.

Smatram da je kada se priča o saradnji o KSS i Igora Kokoškova obostrano propuštena prilika. On je mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu. Ima taj potencijal, pre svega mlad je čovek. Koji ima mnogo iskustva i znanja. Žao mi je što se saradnja završila na takav način. Pešić je veoma dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško voditi klub Evrolige i reprezentaciju. Selekcija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet – rekao je Vujošević za portal Bhbasket.

Pešić će voditi Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket, te na Evrobasketu 2022. godine.

– Pešić je u toj situaciji, u životnoj dobi, obezbedio je u svakom smislu svoju egzistenciju. Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi. Pešić, bez obzira na godine jer one nisu mera, poznavajući ga, znam da će sa potpunom energijom posveti radu u Savezu. Neće to biti samo rad na terenu već tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima. Potom organizacije turnira, rada sa mlađim selekcijama. Po svojoj priprodi neko je ko želi da sve to kontroliše. Po mom mišljenju zaista jako dobro rešenje.

Što se tiče Nikole Jokića, Vujošević smatra da je pred Pešićem izuzetno težak posao.

– Težak posao je pred njim. Prvo treba sa Jokićem napraviti kontakt, on ima želju da igra. Međutim, ne da samo dođe na pripreme i čašćava nas svojim prisustvom, nego da bude deo tima. Vreme je za smenu generacija, tu je odgovornost na Pešiću, on donosi odluke. Želim mu sve najbolje u radu – izjavio je Vujošević.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter