1
Košarka

Reprezentacija kosarka Srbija - Italija FIBA Olimpijski Kvalifikacioni Turnir Beograd, Srbija in Belgrade Serbia, 4.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ZVANIČNO: Srbija ima novog košarkaškog selektora! (FOTO)

Objavljeno: 28.09.21 u 11:42

Nakon sporazumnog raskida saradnje sa dosadašnjim selektorom Igorom Kokoškovim, KSS je ubrzo našao novo rešenje.

Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je novog selektora, a to će biti proslavljeni stručnjak Svetislav Pešić, koji se nakon 20 godina vratio na klupu nacionalnog tima.

Popularni Kari je već neko vreme u javnosti figurirao kao primarnia opcija za naslednika Kokoškova, a danas je taj posao konačno i ozvaničen.

Sedamdesetdvogodišnji stručnjak je sa KSS utanačio sve detalje oko ugovora i spreman je za novi veliki izazov u reprezentaciji, kojoj je doneo poslednja dva zlata na velikim takmičenjima, na EP u Turskoj 2001. i na SP u Indijanapolisu 2002. godine.

Poslednji trenerski angažman Pešić je imao u Barseloni, a tokom karijere predvodio je i Crvenu zvezdu, Bajern, Valensiju, Dinamo iz Moskve, Lotomatiku, Đironu, Albu i Keln.

Takođe, osvojio je i evropsko zlato sa selekcijom Nemačke 1993 godine.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter