0
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

ASISTENCIJA TADIĆA I RUTINSKI TRIJUMF AJAKSA: Bez pobednika u Ukrajini! (VIDEO)

Objavljeno: 28.09.21 u 21:00

Odigrane su dve utakmice 2. kola grupne faze Lige šampiona!

Ajaks je na ‘Johan Krojf Areni‘ ugostio Bešiktaš. Utakmica 2. kola najkvalitetnijef fudbalskog takmičenja u Evropi završena je trijumfom domaće ekipe, rezultatom 2:0.

Aktuelni šampion Holandije je dominirao na terenu od samog starta utakmice. Tim iz Amsterdama je nametnuo svoj ritam koji gosti nisu uspeli da isprate. Navijači Ajaksa su imali priliku da uživaju u majstorijama svojih miljenika. Izabranici Erika Ten Haga su kontrolisali posed lopte od prvog minuta meča, a na gol mladog Ersina Destanoglua su uputili čak 23 udarca. Gosti iz Istanbula su zapretili samo četiri puta!

Rezultat na semaforu se prvi put promenio u 17. minutu igre. Lopta je iz defanzivne linije stigla do Dušana Tadića. Kapiten nacionalnog tima Srbije je napravio maestralan solo prodor, a zatim je na prepoznatljiv način uposlio Stivena Berghujsa koji je zatresao protivničku mrežu. Nekadašnji igrač Votforda je postigao 4. pogodak ove sezone u svim takmičenjima.

Ajaks je prednost duplirao u najboljem trenutku! Igrao se 43. minut, kada je Sebastijan Ale poslao loptu u mrežu Bešiktaša. Berghujs se ovog puta našao u ulozi asistenta. Kasnije se ispostavilo da je Ale postavio konačan rezultat. Nema sumnje da je Ajaks mogao da ostvari znatno ubedljiviju pobedu, ali su gosti imali dosta sreće.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: PROBLEM ZA SOLSKJERA: Kapiten mora na pauzu zbog povrede!

U istom terminu odigrana je još jedna utakmica. Šahtjor je u Kijevu dočekao slavnu ekipu sa stadiona ‘Đuzepe Meaca‘. Inter nije uspeo da opravda ulogu favorita, a domaćin je pružio snažan otpor.

Utakmica je završena najmanje popularnim rezultatom (0:0).

Izabranici trenera De Zerbija su u prvom kolu poraženi od Šerifa u Tiraspolju, dok je Inter na svom terenu izgubio od Real Madrida.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter