4
Domaći fudbal

head coach Aleksandar Stanojevic (L) Sekou Sanogo and Nikola Terzic (R) Fudbal-Super League Season 2021/2022 FK Partizan v Crvena Zvezda Beograd, 19.09.2021. foto: Starsport.rs ©

STANOJEVIĆ POLUDEO ZBOG ZVEZDE: Trener crveno-belih ‘eksplodirao’ na konferenciji – ‘To je skandalozno šta oni rade’! (VIDEO)

Objavljeno: 22.09.21 u 16:11

Uoči gostovanja ekipi Mladosti iz Lučana, šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević imao je prilično burnu konferenciju.

Naime, treneru crno-belih se nedopada trenutno stanje u srpskom fudbalu, pošto su proteklih dana čak tri ekipe tražile da im se odloži utakmica zbog virusa koji je ‘zakačio’ njihove igrače.

Crvena zvezda je poslala dokumentaciju u Zajednicu prvoligaša i izvesno je da se u četvrtak crveno-beli neće sastati sa Voždovcem.

Utakmice posle derbija su mnogo teške, mi to dobro znamo. Imamo stalno ili povređenih ili umornih igrača. Ali iz tog razloga nećemo tražiti nikakav alibi ili način da izbegnemo utakmicu. Iskren da budem razočaran sam dešavanjima na današnji dan, to je skandalozno da se ovako odlažu utakmice. Ne znam kako se neko ne oglasi i ne kaže na koji način se odlažu utakmice. Mislim da je to neregularno, da dovodi sve u neravnopravan položaj – rekao je Stanojević, i potom dodao:

– Mislim da ove tri ekipe koje žele da odlažu utakmice zbog virusa pojedinih igrača dovode u pitanje regularnost. I mi smo umorni i mi treba da igramo u Lučanima, gde treba da igramo u četvrtak. Posle toga imamo utakmicu protiv Spartaka, pa Evropa, pa potom Kruševac. To je teško, znate. A imate situaciju gde protivnik, isključivo mislim na Zvezdu, odlaže svoju utakmicu zbog, verujem da ima 2-3 bolesna igrača.

– Svi mi imamo roster od 30 igrača, mi prvi imamo 20-30 puta veće budžete. Ne možemo zbog toga da odlažemo utakmicu. Drugo, stavljate nas u neravnopravan položaj. Treće, treba taj Metalac, Voždovac da igraju sa takvim rosterom u tempu sreda-subota. Neregularno. Igraju i putuju u Pazar bez prisustva publike. To ljudi koji gledaju sa strane ne mogu da shvate – istakao je Stanojević.

Trener Partizana je pobesneo zbog crveno-belih, koji žele da odlože predstojeću utakmicu.

Dovodite nas u situaciju da sumnjamo u institucije. Je li ima neko od vas da kaže nešto? Je li moguće da verujete da zbog virusa ne mogu da igraju utakmicu? Imaju 30 igrača! Imamo i mi toliko. Treba neki Metalac sada da igra utakmicu sa svojih 14 igrača na svaka dva-tri dana. Neravnopravno. Treba Pazar da igra umoran utakmicu za vikend pred praznim tribinama. Je li to regularno? Ili se ovde već sve zna ili to neko zna ko će biti šampion?

Pustite nas da se izborimo sportski! Kao do sada što je bilo. Ili nas pustite da igramo Evropu, pravite svoju ligu, idite na deset bodova, radite vaše interesne stvari. Bezobrazluk više, šta se bavimo ovim poslom. Posle se čudite zašto trener hoće da ode i neće da radi. Znate da će za dva dana biti spremni i da će biti u trenažnom procesu. Gde to ima? Na svetu nema nigde. Ko odlaže utakmice zbog proliva tri igrača?

Stanojević se dotakao i teme da je predsednik Medicinske komisije FSS, koja odlučuje o odlaganju mečeva dr Miljko Ristić, koji je takođe i član uprave Crvene zvezde.

Vrlo dobro znamo svi šta to znači. I mi imamo minimum pet povređenih igrača. Pa ne pada mi na pamet da ih šaljem kod školskog lekara i da kažu da imaju virus. To je skandalozno, to mora neko da kaže. Ili će odlučivati ko će da odlaže utakmice, koji je član uprave Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Pa nismo svi ovde zbog Zvezde, možete jednom to da shvatite. Valjda i mi radimo neki posao ovde, i mi se valjda pitamo nešto.

– I trudimo se ovde. I sve je bilo dobro, moje izjave uvek su išle u pozitivnom pravcu za reprezentaciju, za regularnost, sve je bilo dobro i za Evropu. Videli smo pravi sportski derbi, sa pravom atmosferom, bilo je sporadičnih čačkanja, bila je pozitivna atmosfera i onda dođemo u ovu situaciju. Je li nas neko potcenjuje? Pričamo o nekoj tituli, bežimo dva boda Crvenoj zvezdi, gostujemo u Lučanima, a vi odlažete utakmicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

4 Komentara

  1. gospodin Stanojevic je postao i medicinski radnik i vidim da se u sve razume sem u posao koji radi. Ajde covece gledaj malo svoja posla,neznam ko ti drma kavez.

    0
    0
    Odgovori
  2. Mislim kao neko ko pripada familiji koja za CZ navija od dana osnivanja, i stidi se ekipe koja vodi nas klub, ne prati klub kao ranije. Tako naravno treba da se stide i komsije… Ali Stanoje ne brukaj se mnogo jadno izgledas

    0
    0
    Odgovori
  3. A kada su igrali umesto nas LŠ zbog kazne UEFA, tada je sve korektno i tada smo“svi ovde zbog Zvezde“, ili jsd??? Sram te bre bilo, pogledaj snimke svoga ponašanja pored aut linije , stisnuti zubi i ta odvratna preteća faca, prema sudijama???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter