FOTO: Stefan Stojačić / privatna arhiva
in ,

MESTO GDE SE ‘RAĐAJU’ NJEGOVI NASLEDNICI: Naš zlatni basketaš na ovom terenu stvara nove šampione! (FOTO)

Nedavno završene Olimpijske igre i uspesi naših sportista, privukli su pažnju javnosti, ali su je usmerili i ka manje favorizovanim disciplinama poput basketa 3×3, gde su naši olimpijci osvojili bronzanu medalju.

Svoj uspeh u basketu reprezentacija Srbije potvrdila je odbranivši svoju poziciju i evropski tron. Naši basketaši osvojili su treće uzastopno zlato na prvenstvu koje je održano u Parizu. Zvanična istorija Basketa 3×3 započinje 2012. godine, jer je ogromna popularnost ovog sporta u svetu dovela do toga da se te godine održi i prvo Svetsko prvenstvo pod pokroviteljstvom FIBA. Kod nas je basket popularan u amaterskim krugovima, ali upravo je Stefan Stojačić najviše pažnje usmerio ka ovom i profesionalnom sportu nakon osvajanja titule svetskog šampiona u basketu sa reprezentacijom.

Zanimljivo je da ovaj šampion ima i diplome tri fakulteta, a u biografiji bi moglo da se doda da u slobodno vreme voli da svira klavir, kao i to da je sa 10 godina bio treći najbolji šahista u Evropi. Međutim, sam ističe da je njegova najveća ljubav basket, kome je apsolutno posvećen, kao i novim generacijama basketaša. Atraktivan i zanimljiv, basket nosi i određene rizike od povreda. Basket se igra na visokom nivou i tokom igre povređeni nema pravo zamene, te je teren na kojem se trenira možda i najbitnija stavka pored volje i ljubavi prema ovom sportu.

FOTO: Stefan Stojačić / privatna arhiva

Ja sam u ovu sportsku avanturu krenuo sa terena na kome sam odrastao, a koji danas izgleda odlično. Podrška je ogromna i stiže sa svih strana, a posebno nam je važno što nove generacije mogu da se pripremaju u najboljim uslovima. To sigurno vodi ka stvaranju odličnih ekipa i mogućnosti da na najznačajnijim takmičenjima na tron dovedemo boje naše zastave – izjavio je Stefan Stojačić.

U procesu obnove otvorenog košarkaškog terena na Limanu primenjena su inovativna rešenja za sportske podloge i terene svetski poznatog proizvođača kompanije Mapei. Teren na Limanu uz Mapei rešenja ima maksimalnu funkcionalnost, a visoka otpornost podloge omogućava igru u svim vremenskim uslovima, čime i ekipi pruža mogućnost da nastavi kvalitetne pripreme u narednom periodu.

– Porodične vrednosti protkane su kroz naš svakodnevni rad. Smelost, intuicija, istraživanja, inovacije i nove ideje su tekovine koje čuvamo. Stoga, ne treba da čudi što smo postali partneri sa Stefanom Stojičićem, čiji je teren na Limanu rekonstruisan. Uz Mapei rešenja i materijale, teren na kome je Stefan ubacio svoj prvi koš, spreman je za generacije budućih šampiona u Srbiji – zemlji košarke i basketa. Sama činjenica da u jednoj ulici na Limanu imamo dve ekipe koje nose svetska odličja je dovoljan razlog da investiramo u buduće pobednike koji će, bukvalno, sa terena u svojoj ulici doći do uspeha i medalja – izjavio je Nenad Cvetković, direktor Mapei Srbija.

FOTO: Stefan Stojačić / privatna arhiva

Grad Novi Sad se ponosi njihovim uspesima i uvek je spreman da ih podrži i omogući dobre uslove za treniranje svojih sportista.

Pored toga što važi za ozbiljan regionalni sportski centar i mesto gde se održavaju značajne sportske manifestacije, žive i treniraju mnogi uspešni sportisti, Novi Sad je prepoznat i
kao svetski centar basketa 3 na 3. Zahvaljujući basketašima koji su stasavali na limanskim terenima, Srbija je visoko pozicionirana na mapi ovog sporta, plasirala se među prve tri ekipe na Olimpijadi i više puta utemeljila kao najbolja na svetu. Želimo da podržimo i sve one koji tek započinju svoje prve sportske korake, one koji se basketom bave rekreativno, kao i neke buduće šampione. U saradnji sa kompanijom Mapei, rekonstruisali smo postojeći i sada imamo novi moderan teren. Hvala Stefanu Stojačiću i kompaniji Mapei što prepoznaju značaj razvoja sporta i negovanja zdravog načina života u našem gradu. Siguran sam da će ovaj teren postati omiljeni prostor za okupljanje građana i novo urbano obeležje Novog Sada – izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

JUTJUBERI DOBIJAJU OZBILJNU KONKURENCIJU: Vujadin Savić počeo da ‘strimuje’ – neki mu čak i uplaćuju novac za to! (VIDEO)

CRVENO-BELI SAOPŠTILI SPISAK: Na njemu čak 37 imena – svi su spremni za predstojeće izazove!