0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ZAKAZAN SUDAR VELIKANA: Teodosić predvodio Virtus do finala Superkupa, tamo ih čeka Olimpija (VIDEO)

Objavljeno: 21.09.21 u 08:20

Košarkaši Virtusa iz Bolonje igraće za prvi ovosezonski trofej, pošto su u polufinalu tesno savladali ekipu Venecije sa 72:71 (20:11, 14:20, 16:16, 22:24).

Ekipa Serđa Skariola uspela je u finišu da slomi rivala, koji je pružio žestok otpor i zakaže veliko finale protiv milanske Olimpije, koja u polufinalu savladala Brindizi sa 72:67.

Ekipu iz Bolonje je do pobede nad Venecijom predvodio sjajni Miloš Teodosić, koji je postigao 14 poena i na to dodao još osam asistencija. Treba istaći da je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije poene postizao mahom šutem van linije 6,75, pošto je pogodio četiri od pet pokušaja za tri poena.

Poslednja od te četiri je verovatno i presudila protivniku, pošto je došla na minut pre kraja, za vođstvo Virtusa od 68:64.

Jedini efikasniji od Teodosića u redovima Virusa bio je Kevin Hervi, koji je ostvario učinak od 17 poena i devet skokova. Kod Venecije Stefano Tonut je ubacio 16 poena, a Viktor Sanders 15.

Finale Virtusa i Olimpije zakazano je za utorak od 21h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter