0
Evropske lige

FOTO: Unsplash/ daniel-norin

EVO KOJI TIMOVI ĆE BITI PRVI, A KOJI ĆE ISPASTI IZ SVOJIH LIGA: CIES sklopio sve parametre i napravio zanimljivo istraživanje!

Objavljeno: 20.09.21 u 15:51

Radi se o najjačim ligama u Evropi.

Međunarodni centar za sportske studije je u svom novom istraživanju testirao statistički model koji je odredio konačan izgled tabela u najjačim evropskim ligama na kraju sezone 2021/22. Za potrebe ovog istraživanja, korišćeno je iskustvo igrača, novac uložen u ekipu i učinak samog kluba u proteklih godinu dana.

Što se tiče Engleske, CIES navodi da će Mančester siti odbraniti titulu, dok bi iza njega završili redom Mančester junajted, Liverpul i Čelsi. Iz Premijer lige u Čempionšip ispali bi Njukasl, Votford i Norič, ako je verovati ovom istraživanju.

Zanimljivu situaciju imamo u Španiji, gde bi Real Madrid trebao da povrati titulu, dok su mu glavni pratioci Atletiko Madrid, Barselona i Sevilja. Favoriti za ispadanje u drugu ligu su Elče, Kadiz i Alaves.

Ako se sve ovo obistini, Inter bi u Italiji odbranio titulu, za šta će morati dobro da se pomuče. Iza njih završili bi Napoli, Milan i Roma, dok je Juventus tek na 6. poziciji. Iz lige ispadaju Venecija, Specija i Salernitana.

OSTALE LIGE:

NEMAČKA:

Titula – Bajern, slede Volfsburg, Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen

Iz lige ispadaju – Bohum, Grojter Furt, Augzburg (baraž)

FRANCUSKA:

Titula – PSŽ, slede Marsej, Lion i Monako

Iz lige ispadaju – Sent Etien, Troa i Brest (baraž)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter