0
Košarka

(190915) -- BEIJING, Sept. 15, 2019 (Xinhua) -- Evan Fournier of France reacts during the third place game between France and Australia at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 15, 2019. (Xinhua/Meng Yongmin)

REPREZENTATIVAC FRANCUSKE PORUČUJE: ‘Ne plašimo se nikoga! Želim da osvojimo Evropsko prventsvo 2022. godine’

Objavljeno: 19.09.21 u 19:12

NBA as veruje u uspeh svog nacionalnog tima!

Evan Furnije je ovog leta prešao u redove Njujork Niksa. Iskusni košarkaš je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 78 miliona dolara. Furnije je igrao sjajno tokom leta i bio je najbolji strelac reprezentacije Francuske na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju. Francuska je zauzela drugo mesto u glavnom gradu Japana.

Evan je za ‘L’Ekip‘ govorio o ambicijama u dresu nacionalnog tima. Francuz smatra njegovi saigrači i on mogu do zlata na narednom Evropskom prventsvu.

-Moramo da promovišemo našu sportsku kulturu, da prestanemo da se plašimo i da budemo ambiciozni. Želim da to promenimo i znam da ceo tim to može da postigne. Ne plašimo se nikoga. Moja vizija je da ćemo postati dominantni kao što je to bila Španija poslednjih 15 godina. Tokio je tek naše prvo finale, želim da osvojim Evrobasket 2022. Ovo nije trenutak da se zaustavimo. Imamo priliku da izgradimo dinastiju. Ovaj tim mora da raste svakog leta, da oslobađa iste emocije, da oživljava uspeh iz Tokija – da stavimo po strani ego, međusobne rasprave, da imamo taj pobednički mentalitet. I da to radimo iznova svake godine. To je prilika za naš sport, ali i nešto što može biti iznad košarke, nešto što bi pomoglo francuskom sportu. Možemo da budemo primer celoj generaciji – rekao je istaknuti član nacionalnog tima Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter