in ,

ODREĐENI DOMAĆINI: Prvenstva Evrope u streljaštvu dogodine u Norveškoj i Rusiji

Prezidijum Evropske streljačke konfederacije potvrdio je domaćine i datume kontinentalnih prvenstava u 2022. godini.

Šampionat Evrope vazdušnim oružjem biće održan u Hamaru (Norveška) od 18. do 27.marta.

Evropsko prvenstvo u disciplinama malokalibarskim oružjem i u gađanju glinenih golubova zakazano je za drugu polovinu avgusta (15 – 30.avgust) u Moskovskom regionu

Šampionati Starog kontinenta vazdušnim oružjem se organizuju svake godine, a MK oružjem i u gađanju glinenih golubova se već decenijama priređuju neparnim godinama. Izmena za narednu sezonu je uslovljena odlukom Svetske streljačke federacije (ISSF) o pomeranju Svetskog prvenstva u svim disciplinama, koje će takođe biti organzovano u Moskovskom regionu.

Moskovski region je odavno bio određen za domaćina SP u svim disciplinama 2022.godine. Međutim, Izvršni komitet ISSF je ovaj šampionat nedavno pomerio za 2023. godinu, kako bi ispoštovao presudu

Suda za arbitražu o sportu, po kojoj je Rusiji zabranjeno da organizuje svetska prvenstva u svim sportovima do kraja 2022. godine.

Za 2023. su prvobitno bila zakazana odvojena Svetska prvenstva za discipline vazdušnim i MK oružjem i za discipline u gađanju glinenih golubova. Posle odluke o promeni termina predstojećeg SP u Rusiji, ova dva šampionata su pomerena za 2022. godinu. Domaćin Šampionata sveta u disciplinama vazdušnim i MK oružjem je Kairo. Novi termin još nije saopšten.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

CRNO-BELI SE OKREĆU DRUGOM REŠENJU: Lesor ipak neće pojačati Partizan!

DEJAN STANKOVIĆ: ‘Igramo kod kuće, ovaj stadion branimo svim mogućim snagama’