0
ATP

Tennis Tenis Davis Cup First round Srbija-Rusija Novak Djokovic v Daniil Medvedev Novak Djokovic (L) and Daniil Medvedev shake hands Nis, 03.02.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

TRENER MEDVEDEVA OTKRIO ĐOKOVIĆEVU SLABU TAČKU: Nakon pobede isplivao plan Rusa za pobedu na US openu!

Objavljeno: 13.09.21 u 18:42

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je u svom trećem grend slem finalu prvi trofej, tako što je u meču US opena pobedio Novaka Đokovića.

Na taj način, prekinuo je san prvog tenisera sveta o kalendarskom svetu, koji je mogao da postane drugi posle Roda Lejvera, kom je to pošlo za rukom.

Ipak, Medvedev je sinoć bio bolji. Nauačio je lekciju iz ovogodišnjeg finala Australijan opena gde je poražen sa 3:0 i dobrom analizom i pripremom sa trenereom Žilom Servarom je uspeo u Njujorku da slavi identičnim rezultatom.

– Nakon finala u Melburnu, imali smo utisak da Danil nije imao tu unutrašnju vatru da pokaže svoju igru da bude jači, posebno protiv igrača kao što je Novak. To je bilo nešto što se moralo promeniti u ovom finalu da ga odvede na viši nivo. Naš osećaj je bio da je Danil spreman da se takmiči u svom najboljem izdanju. Rekao bih da je ključ svega u mentalnom delu, u energiji, rekao je trener ruskog tenisera.

On je istakao da je plan bio da Medvedev Novaka napada po sredini, što ne prija srpskom teniseru.

– Što se tiče igre, imali smo nekoliko strategija. Pogotovo da se igra više prema sredini. Da ne otvara previše ugao i trči mnogo s jedne na drugu stranu. Ovo nije magija. Lako je reći, ali nije lako to sprovesti u delo. Morate da igrate na svom najvišem nivou i da imate kvalitet u udarcima. Takođe treba imati na umu da ova strategija može da se promeni tokom meča, jer bi se Novak prilagodio. Morate biti pažljivi da biste znali šta treba da radite u svakom trenutku. Danil je imao nekoliko strategija za različite situacije. Dobar servis je bio jedan od ključeva i on je servirao fenomenalno, zaključio je Servara.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter