0
Tenis

FOTO: US Open Tennis/Twitter

BEZ OBZIRA NA SVE, NOLE JE NAJVEĆI IKADA: Srpski as ostao bez ‘kalendarskog slema’, Medvedev odigrao meč života i srušio Novakov san!

Objavljeno: 13.09.21 u 08:18

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostao je bez kalendarskog grend slema.

U finalu US Opena, od srpskog asa bio je bolji Danil Medvedev – 6:4, 6:4, 6:4. Nakon Olimpijskih igara, Novak je pretrpeo još jedan težak poraz koji će dugo pamtiti.

Medvedev je odigrao vrhunski meč, i sprečio najboljeg tenisera sveta da osvoji poslednji grend slem u sezoni i stigne do istorijske 21. titule na najvećim turnirima. Sinoćnji meč je trajao nešto više od dva sata igre. Ruski teniser se na ovaj način revenširao Novaku za poraz u finalu Australijan opena ove godine.

Videlo se od početka meča da je Novak nervozan, jer je pritisak koji je nosio bio prevelik. Već u prvom gemu, ruski teniser je stigao do brejka, nakon nekoliko grešaka Đokovića. Medvedev je servirao sjajno, a Novak se dosta mučio sa njegovim servisima.

U drugom setu je viđena je velika borba. Čak je u drugom i četvrtom gemu Novak je imao pet brejk-lopti koje nije iskoristio. Na sve to se nadovezala i jedna kontroverzna odluka sudije da posle drugog servisa vrati Medvedevu servis jer je naknadno utvrdio da je lopta zakačila mrrežu, i to u situaciji kada je Đoković imao inicijativu za brejk. Novak se zbog toga iznervirao, te je zbog propuštenih prilika polomio reket.

Novak nije uspeo da dođe do svoje prepoznatljive igre, dok je Danil igrao svoj meč života. I u petom gemu je uzeo brejk, što mu je bilo dovoljno da povede sa 2:0 u setovima. Nadali smo se da će se Nole ‘probuditi’ u trećem setu, međutim, do toga nije došlo. Počeo je da greši, a Medvedev je je lako stigao do 4:0.

Uspeo je tada Novak da stigne do prvog brejka, delovalo je da je i Danil posustajao, pošto je duplim greškama vratio nadu u potencijalni preokret. Nole je dobio naredni gem na svoj servis, smanjio na 5:4 i u tim trenucima dobio ogromnu podršku sa tribina koja je rasplakala našeg tenisera i on je u suzama odigrao poslednji gem. Međutim, Medvedev nije dozvolio novi brejk, pa je i treći set završio sa 6:4.

Na veliku žalost, Novak je ostao bez kalendarskog slema, a ostaje mu da u narednoj sezoni pokuša da dođe do istorijskog uspeha. Bez obzira na sve, Srbin je najbolji igrač ikada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter