0
Domaći fudbal

Fudbal UEFA Europa League Second qualifying round season 2020-2021- Sfintul Gheorge v FK Partizan Seydouba Soumah (L) Bibras Natcho (C) head coach Aleksandar Stanojevic and Aleksandar Lutovac (R) Chisinau, 17.09.2020 foto: Starsportphoto ©

‘NIJE ISPOŠTOVAO KLUB!’: Stanojević ljut zbog Suminog gesta – ‘Otišao je na svoju ruku!’

Objavljeno: 10.09.21 u 16:43

Status Sejdube Sume u Humskoj nije idealan…

Vezista je na svoj ruku odlučio da otputuje u Afriku i priključi se državnom timu u obavezama oko kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a tokom poslednjih sedam minuta utakmice protiv Gvineje Bisao, obnovio je povredu.

Problem je što je FS Gvineje obavešten od strane Partizana da ima rupturu butnog mišića, ali je Suma ipak igrao, a na kraju su ga zadesili i problemi sa povratkom u Beograd, zbog vojnog udara. Sve to, naljutilo je Aleksandra Stanojevića.

– Ne znamo ništa… Dugo ga nismo videli, tek će danas biti tu. Jedno morate da znate, činjenice kažu da se povredio u 25. minutu revanša sa Santa Klarom, tražio je izmenu, lekari su ustanovili povredu i nije bio spreman za sledeći meč. Lekari su bili izričiti da zbog povrede Suma ne putuje na reprezentativno okupljanje. Poslali su zvaničan dopis FS Gvineje da nije spreman. Sve sa pratećom dokumentacijom da nije sposoban da igra. Uprkos tome, Suma nije ispoštovao ni klub, ni proceduru. Otišao je u Gvineju na svoju ruku, igrao meč i sve nas uveo u problem, rekao je Stanojević.

Ostaje pitanje, zbog čega je Suma putovao, ako je znao da je povređen, ali ono što je izvesno – neće igrati sutra protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu.

– Posle meča sa Gvinejom Bisao, FS Gvineje je u zvaničnom saopštenju potvrdio ono što smo mi konstatovali. Možete to da nazovete kako god hoćete, ali Partizan je veliki, nijedan pojedinac ne može da bude iznad kluba. Mora da se shvati šta znači biti deo ove insititucije. Da se prate protokoli. Prognoze doktora su za mene nebitne. Šta to znači, ako je Suma dobio zadatak da se leči ovde i bude pod tretmanom. Mora da se zna i da mi ne biramo utakmice, meni je Radnički bitan koliko i večiti derbi. Nije Suma u konkurenciji za sledeći meč, a kad će biti stvarno ne znam.

FK Partizan / Miroslav Todorović

Crno-bele sutra od 16 sati očekuje gostovanje na stadinu ‘Čika Dača’.

– Nama je svaka utakmica eliminaciona. Ova sa Radničkim je izuzetno važna. Protivnik je novajlija u ligi, ali klub ima bogatu tradiciju, od povratka u elitni rang pokazao je različite sisteme, ali na sve imamo spreman odgovor. A o Anortozisu ne razmišljam, jer mi ništa ne znači ako sutra ne budemo pravi i ne nastavimo pobednički niz u prvenstvu. Ne želim da dozvolim da se sve okrene za sedam dana. Radnički nam je najvažniji meč u u narednom ciklusu.

Nakon Radničkog, slede utakmice protiv Anartozisa u prvom kolu grupne faze Lige konferencija, a onda i večiti derbi.

– Jasno je čime bih bio zadovoljan posle naredna tri susreta. Konkretno, što se derbija tiče, uvek sam govorio da je važno pred taj meč da budete u takvoj situaciji da ne dozvolite protivniku da se bodovno odlepi. Partizan nije dugo bio u ovakvoj poziciji, zaključio je Stanojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter