0
Evropske lige

head coach Thomas Tuchel UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and PSG Paris Saint Germain in Belgrade, Serbia on December 11. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

TOMAS TUHEL NAKON MEČA SA LIVERPULOM: ‘Poslednjih pet minuta sam se molio da izvučemo ono što smo zaslužili’

Objavljeno: 29.08.21 u 11:13

Derbi je završen bez pobednika!

Liverpul je u subotu ugostio ekipu Čelsija, u okviru 2. kola Premijer lige Engleske. Utakmica na stadionu ‘Enfild‘ je završena bez pobednika, rezultatom 1:1.

Aktuelni šampion Evrope je prvi stigao do prednosti, u ranoj fazi utakmice. Nemački reprezentativac Kai Haverc je zatresao mrežu golmana Alisona u 18. minutu meča.

Liverpul nije želeo da se preda! Izabranici Jirgena Klopa su uspeli da dođu do izjednačenja pogotkom Mohameda Salaha u 5. minutu sudijske nadokande prvog dela igre. Kapiten Liverpula je bio precizan sa bele tačke, a pre toga je direktno isključenje ‘zaradio’ Ris Džejms. Domaći su imali igrača više tokom celog drugog poluvremena, ali je aktuelni šampion Evrope uspeo da sačuva svoju mrežu.

Šef stručnog štaba Čelsija Tomas Tuhel, govorio je za BBC nakon utakmice.

-Što se tiče crvenog kartona, ne znam više ni da li je to po pravilima i šta pravila kažu. Ali, moramo da prihvatimo odluku. Na kraju, možda bi sve ostalo i isto. Generalno, ne volim kada bilo ko dobije crveni karton u tako ranoj fazi meča, to kvari utakmicu. Sve u svemu, bila je teška i tvrda borba. Pokazali smo da smo žilavi i izdržljivi i mislim da smo sasvim zaslužili bod. Ne mogu dovoljno da pohvalim momke, malo je težih mesta za gostovanje od Enfilda, posebno kada ostanete sa igračem manje. Prvo poluvreme je bilo sjajno. Liverpul snažan, a mi veoma, veoma dobri. Presing je bio visok sa njihove strane, oni su izuzetno snažan i energičan tim. Samo smo snagom volje u drugom poluvremenu uspeli da spustimo ‘temperaturu’ utakmice – kazao  je za BBC stručnjak iz Nemačke.

PROČITAJTE JOŠ: BAJERN ŠAMPIONSKOM PARTIJOM UPISAO 3 BODA: Het-trik Levandovskog! (VIDEO)

-Odlučili smo da budemo aktivni u drugom poluvremenu i da im otežamo, ali i da pokušamo da sami pravimo svoje šanse. Zbog energije i snage Liverpula prvih deset minuta izgledalo je kao beskraj. U poslednjih pet sam se molio da izvučemo ono što smo zaslužili. Bilo je zaista teško, ali bili smo veoma snažni defanzivno u drugom poluvremenu – zaključio je nekadašnji trener Pari Sen Žermena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter