0
Evropske lige

Veljko Birmancevic Belgrade, Serbia, 3.12.2020. December 3. 2020. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

MALME JE NA KORAK OD LIGE ŠAMPIONA: Veljko Birmančević za HotSport!

Objavljeno: 24.08.21 u 14:01

Poziv u reprezentaciju je stigao kao nagrada za fenomenalne partije!

Rođen je u Šapcu 1998. godine. Prve fudbalske korake napravio je u rodnom mestu, a onda je stigao u prestonicu Srbije. Veljko Birmančević je u Partizan došao sa 12 godina i odmah je skrenuo pažnju fudbalske javnosti. Brzina i fudbalsko umeće su bili primetni od samog početka. Ofanzivac je prošao kroz sve kategorije omladinske škole crno-belih, a onda su usledile pozajmice. Veljko je za to vreme nosio dres Teleoptika, Rada i Čukaričkog. Na Banovom brdu su prepoznali kvalitete koje poseduje i Čukarički je odlučio da otkupi njegov ugovor. Blistao je brznogi krilni napadač u dresu Brđana! Birmančević se u potpunosti afirmisao i pružao je fenomenalne partije u Superligi Srbije. Rezultati nisu prošli nezapaženo. Dugo se pričalo o tome gde će Veljko nastaviti karijeru. Malme je bio uporan u želji da u svoje redove dovede Birmančevića i mladi fudbaler je odlučio da svoj fudbalski put nastavi u Švedskoj. Ubrzo je Veljko stigao do dvocifrenog broja pogodaka u dresu slavnog kluba iz Švedske i njegovu ekipu samo 90 minuta deli od grupne faze Lige šampiona. Selektor nacionalnog tima Srbije, gospodin Dragan Stojković Piksi, pozvao je Birmančevića na naredno okupljanje reprezentacije i mečeve kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru. Malme večeras od 21:00h gostuje u Razgradu, gde će odmeriti snage sa Ludogorecom u revanš meču plej-ofa za ulazak u najkvalitetnije fudbalsko takmičenje u Evropi. Prva utakmica u Švedskoj završena je rezultatom 2:0, a jedan pogodak je delo našeg sagovornika – Veljka Birmančevića.

Veljko Birmancevic Superliga Srbije, super liga Cukaricki – Vozdovac Belgrade, Serbia Novembar 7. Beograd, Srbija 7.11.2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Brzo si se prilagodio na način igre u Švedskoj. Koliko se njihov nacionalni šampionat razlikuje od Superlige Srbije?

VB: U Švedskoj je tempo igre znatno brži! Dosta se trči i prekidi su kraći. Uslovi za rad su odlični!

Hrabro koračate ka grupnoj fazi Lige šampiona. Kakva su tvoja očekivanja pred revanš meč sa Ludogorecom?

VB: Nadamo se najboljem ishodu! Ludogorec je kvalitetna ekipa i sigurno ne bi bili tu gde jesu, da nisu tako dobri. Mi ćemo dati svoj maksimum da bi došli do željenog cilja.

Veljko je kratko prokomentarisao i značaj poziva u A selekciju Srbije.

VB: Ostvario sam dečački san! To je velika čast – jasno je poručio Birmančević, koji je nedavno nastupao za nacionalni tim na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama. Tada je ulogu vršioca dužnosti selektora obavljao Ilija Stolica.

Kakav je život u Malmeu i da li je grad pogodan za život profesionalnog sportiste?

VB: Švedska je dobro uređena država. Život u Malmeu je zaista miran i uslovi za rad su odlični. Jako sam zadovoljan!

Da li i dalje pratiš utakmice Čukaričkog?

VB: Naravno! U kontaktu sam sa velikim brojem saigrača i ljudi iz kluba. Poželeo bih sve najbolje Dušanu Đorđeviću u daljoj trenereskoj karijeri. Pružio mi je veliku podršku tokom mog boravka na Banovom brdu – zaključio je Veljko Birmančević u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter