0
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

MALME SIGURAN U ŠVEDSKOJ: Jang Bojs slavio sa igračem manje! (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.21 u 23:12

Gakpo je  vratio PSV u igru!

U sredu su odigrane tri utakmice plej-of runde kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona. Na terenima širom Evrope se vodi velika borba za učešće u grupnoj fazi elitnog ranga takmičenja.

Ekipa Malmea je na svom terenu ugsotila Ludogorec. Gosti iz Bugarske nisu uspeli da izdrže nalete sjajnih ofanzivaca domaće ekipe. Malme igra na visokom nivou od starta sezone i Šveđani su znatno bliži plasmanu u , pred revanš koji se igra za sedam dana u Bugarskoj.

Utakmica na ‘Eleda‘ stadionu je završena 2:0 u korist domaće ekipe. Malme je imao nešto manji posed lopte u odnosu na protivnika, ali je tim iz Švedske uputio znatno veći broj udaraca na gol rivala.

Šveđani su do prednosti stigli već u 26. minutu utakmice. Veljko Birmančević je na sjajan način zatresao mrežu Kristijana Kahlina. Nema sumnje da je nekadašnji fudbaler Čukaričkog već opravdao ulogu velikog pojačanja. Brzonogi ofanzivac je iskoristio asistenciju Oskara Levickog i sa ivice kaznenog prostora je na uputio odličan udarac. Nije bilo promene rezultata do kraja prvog dela igre.

Domaći su u nastavku uspeli da dupliraju prednost! Džo Inge Berget je zatresao protivničku mrežu u 61. minutu meča. U ulozi asistenta našao se iskusni Anders Kristijansen. Kasnije se ispostavilo da je Norvežanin pogotkom postavio konačan rezultat.

Jang Bojs je u Bernu dočekao ekipu Ferencvaroša. Švajcarci su uspeli da slave uz velike napore i borbu sa igračem manje od 25. minuta utakmice.

Frank Boli je pogotkom u 14. minutu doneo prednost gostima iz Mađarske i na taj način utišao publiku na tribinama.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata. Igrao se 16. minut kada je na semaforu pisalo 1:1. U listu strelaca upisao se Elia.

Silvan Hefti je ‘zaradio’ direktan crveni karton u 25. minutu meča i domaći su u nastavku morali da igraju sa igračem manje. Izabranici trenera Vagnera se nisu predali i nastavili su u istom ritmu.

Ferencvaroš je propustio veliku priliku za novo vođstvo već u 26. minutu. Uzuni je bio neprecizan sa bele tačke.

Švajcarska ekipa je ubrzo kaznila promašaje Ferencvaroša. Vinsent Sijero je zatresao mrežu ekipe iz Mađarske u 40. minutu.

Bez obzira na odnos snaga na terenu, Jang Bojs je u nastavku povećao svoju prednost. Ulises Garsija je matirao protivničkog čuvara mreže u 65. minutu.

Konačan rezultat je postavljen osam minuta pred kraj regularnog dela igre. Boli se po drugi put na utakmici upisao u listu strelaca.

PROČITAJTE JOŠ: PRVO FINALE ZA SRBIJU NA JUNIORSKOM PRVENSTVU SVETA: Veliki uspeh!

Derbi plej-of faze je odigran u Lisabonu. Benfika je ugostila PSV i Portugalci su slavili rezultatom 2:1. Publika je imala priliku da uživa u odličnom okršaju dve izuzetno kvalitetne ekipe. Odnos snaga je bio izjednačen tokom većeg dela utakmice.

Domaćin je postigao prvi gol već u 10. minutu meča. Rafa Silva je iskoristio asistenciju Romana Jaremčuka.

Julijan Vajgl je uspeo da duplira prednost domaćih u samom finišu prvog poluvremena. Nekadašnji as Borusije iz Dortmunda je zatresao mrežu golmana Dromela u 42. minutu. Gosti nisu imali ‘recept’ za ofanzivu Benfike u prvih 45 minuta.

PSV je u nastavku meča uspostavio kontrulu igre i ekipa iz Holadnije je uspela da ostvari solidan rezultat pred revanš koji ih očekuje.

Kodi Gakpo je pogotkom oduševio brojne navijače širom Holandije. Igrao se 51. minut kada se napadač upisao u strelce. Holanđanin je tada postavio konačan rezultat.

Rezultati:

Malme – Ludogorec 2:0

( Birmančević 26, Berget 61)

Jang Bojs – Ferencvaroš 3:2

( Elia 16, Sijero 40, Garsija 65. Boli 14, 82)

Benfika – PSV 2:1

(Silva 10, Vajgl 42. Gakpo 51)

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter