0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

GROBARI ODUŠEVLJENI: Jedan od najvećih talenata, zvanično u Partizanu! (FOTO)

Objavljeno: 23.08.21 u 11:03

Novo pojačanje beogradskih ‘crno-belih’.

Balša Koprivica se vratio u Partizan! Mladi, dvestašesnaest centimetara visoki centar, potpisao je danas trogodišnji ugovor sa crno-belima. Balša je rođen 1. maja 2000. godine, a poslednjem NBA draftu je kao 57. pik izabran od strane Šarlot Hornetsa, odakle odmah trejdovan u Detroit Pistons, tim za koji je igrao tokom NBA letnje lige.

FOTO: KK Partizan

Današnji potpis predstavlja povratak Balše Koprivice na mesto gde je kao dečak, u školi košarke Partizana načinio prve ozbiljnije košarkaške korake. U selekciji koju je vodio trener Đorđe Varagić, Koprivica je igrao do 2012. godine kada je otišao na školovanje u Ameriku. Sa 14 godina, Balša je upisao školu „Nova Sautvestern“, odakle na kratko odlazi u Vindermir a potom i Montverde koju je pohađao i prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, Kejd Kaningem.

Od oktobra 2019. godine, Balša Koprivica je bio student Univerziteta „Florida Stejt“, a nakon dve sezone u NCAA i igranja u NBA letnjoj ligi, Balša će svoju seniorsku karijeru započeti u Partizanu.

U poslednjoj sezoni na koledžu, Koprivica je imao učinak od 9,1 poena, 5,6 skokova i 1,4 blokade po utakmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter