0
Evropske lige

(191023) -- PIRAEUS, Oct. 23, 2019 (Xinhua) -- FC Bayern Munich's Robert Lewandowski (L) celebrates after scoring during a Group B match of the 2019-2020 UEFA Champions League between Olympiacos and FC Bayern Munich in Piraeus, Greece, Oct. 22, 2019. (Photo by Panagiotis Moschandreou/Xinhua)

AKTUELNI ŠAMPION OSTAO BEZ POBEDE U 1. KOLU: Pogodak Levandovskog nedovaljan za preokret! (VIDEO)

Objavljeno: 13.08.21 u 23:11

Bez pobednika na startu Bundeslige!

Na ‘Borusija Parku’ u Menhengladbahu, odigrana je prva utakmica ovosezonske Bundeslige. Borusija je ugostila Bajern Minhen i aktuelni šampion je ostao bez celog plena na startu takmičenja. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Domaći tim je bilo bolji rival u uvodnim minutima meča. Klub iz Menhengladbaha je stigao do prednosti već u 10. minutu meča. Alesan Plea je savladao Manuela Nojera i izmamio osmehe na licu vatrenih pristalica Borusije. Nekadašnji napadač Nice se sjajno snašao i iskoristio asistenciju koju je uputio Lars Štindl. 

Ekipa koju sa klupe od ove sezone predvodi Julijan Nagelsman, ubrzo je uspela da se konsoliduje. Bajern je nametno svoj ritam i fudbaleri aktuelnog šampiona su preuzeli terensku inicijativu.

Bavarci su krenuli u ofanzivu i navijači gostujuće ekipe su mogli biti zadovoljni igrom. Do promene rezultata je došlo u finišu prvog poluvremena.

Fenomenalni Robert Levandovski je nastavio tamo gde je stao prethodne sezone. Ovo je sedma uzastopna sezona Bundeslige, koju Levandovski ‘otvara’ pogotkom.  Reprezentativac Poljske je zatresao protivničku mrežu u 42. minutu utakmice. U ulozi asistenta našao se standardni prvotimac Džošua Kimih.

Viđena je velika borba na terenu u toku prvih 45 minuta igre. Kada su igrači Bajerna na terenu, uvek se očekuje veliki broj pogodaka. Šampion Bundeslige je bio još direktniji u nastavku duela, ali domaći su uspeli da sačuvaju mrežu do kraja utakmice.

Čuvar mreće Borusije, Jan Zomer, bio je jedan od najboljih pojedinaca na terenu. Član nacionalnog tima Švajcarske je heroj domaće ekipe.

Bajern je za nešto više od 90 minuta aktivne igre, uputio 20 udaraca na gol iskusnog čuvara mreže. Borusija je u 11 navrata uspela da koliko, toliko, ugrozi gol kapitena Manuela Nojera.

Borusija će u narednom kolu odmeriti snage sa ekipom Bajer Leverkuzena, na gostujućem terenu. Bajern već za četiri dana očekuje duel sa Borusijom Dortmund, u okviru finalne utakmice Super Kupa Nemačke. Bavarci će se nakon velikog derbija ponovo posvetiti obavezama u nacionalnom šampionatu. Izabranici Julijana Nagelsmana dočekuju Keln, 22. avgusta u Minhenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter