2
Domaći fudbal

Dusan Duda Ivkovic i Aleksandar Vucic sportsko drustvo Radnicki Beograd, Srbija, januar 18. 2021. 18.1.2021.

VUČIĆ SUROVO ISKREN O INCIDENTIMA U NOVOM PAZARU: Osuđujem Pazarce, pokazali su šta misle o Srbiji!

Objavljeno: 10.08.21 u 18:31

Predsednik Srbije pričao o nesportskim dešavanjima iz Novog Pazara!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pričao je danas u uspesima naših sportista na Olimpijskim igrama, ali se osvrnuo i na nesportska dešavanja na utakmici između Partizana i Novog Pazara od pre dva dana.

Joffrey Lauvergne Aleksandar Vucic inauguracija 23.6.1017. JUN 23. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘Pratio sam Olimpijske igre koliko sam mogao. Najteže je bilo 2012. jer su bile u Londonu, pa se sve događalo u udarnim terminima. Mnogo je bilo lakše sad u Tokiju. To takmičenje se razlikuje od svih jer se takmiče nacije. Naročito sam ponosan jer smo u Londonu sa Bugarima delili četvrto mesto u regionu po broju medalja, a sada smo drugi, odmah iza Mađarske.’ – krenuo je Vučić.

Predsednik Srbije je pričao i o premijama koje će dobiti osvajači medalja iz Tokija.

‘Da podsetim, za dva dana će svi osvajači medalja dobiti nagrade, 70.000 evra za zlato, 60.000 za srebro, 50.000 za bronzu.’

‘Kreće izgradnja Nacionalnog stadiona, ali i fudbalskih stadiona u drugim mestima. Ne treba nam da nam liga bude sastavljena samo od klubova iz Beograda i Novog Sada. Kao što vraćamo vaterpoliste, vraćaćemo i fudbalere iz inostranstva.’ – dodao je predsednik Srbije.

Zatim je prokomentarisao dešavanja iz Novog Pazara.

‘Partizan je bio ubedljiv i krenulo je sa tribina skandiranje ‘Nož, žica, Srebrenica’ i ‘Ratko Mladić’. U istom sekundu je sa tribina gde su stariji navijači Novog Pazara vikali su: ‘Orić Naser’, ‘Kosovo je pored Srbije’ i ‘Žuta kuća’. Navijači Partizana nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara jesu. I tamo su mene vređali navijači Pazara, a ne Partizana kao obično.’

‘Navijači Pazara su imali pripremljen arsenal pesama. Oni nisu navijački organozovani. Pokazali su šta misle o Srbiji. Nije važno šta misle o meni, već šta misle o Srbima. Šta je smisao da idete na fudbal, a svi se bave nečim drugim?’

‘Moram da osudim one koji viču ‘Orić Naser’, ‘Kosovo je pored Srbije’ i ‘Žuta kuća’. Kada mene vređaju, to je u redu, jer je to demokratija, ali ovo je rušenje Ustavnog poretka.’ – zaključio je Vučić.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter