5
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/ Miroslav Todorović

ALEKSANDAR VULIN: ‘Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovoljan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije’

Objavljeno: 09.08.21 u 13:16

‘Organizator Superlige mora da odresi jasna pravila koja važe za sve.’

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin se oglasio nakon utakmice Novi Pazar – Partizan. Crno-beli su slavili sa ubedljivih 1:4, ali fudbal je bio u drugom planu. U centru pažnje je ono što se dešavalo na tribinama stadiona u Novom Pazaru.

Utakmica je prekinuta u nekoliko navrata. Tokom prvog dela igre, navijači domaće ekipe su skandirali ratnom zločincu  Naseru Oriću, a koristili su svaku priliku da gađaju fudbalere Partizana raznim predmetima.

U nastavku igre je usledio najduži prekid. Vatrene pristalice crno-belih su pevale o Ratku Mladiću, a igrači domaće ekipe su odlučili da ne žele da igraju u takvoj atmosferi.

-Kada navijači Novog Pazara viču ‘Vučiću pederu’, to nije razlog za prekid meča, baš kao što skandiranje, ‘Kosovo je pored Srbije’, ili ‘Alija, Alija mi smo tvoja armija’, takođe, nije razlog za prekid utakamice. Skandiranje navijača Partizana ‘Nož žica, Srebrenica’ jeste po mom dubokom uverenju dovoljan razlog da se meč prekine, ali zašto skandiranje ‘Žuta kuća’ nije dovoljan razlog za prekid meča? Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovoljan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije – istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar je istakao da pravila moraju biti ista za sve.

-Organizator Superlige mora da odredi jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom, i zato ću pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i ovo pitanje reši. Pravila su ili ista za sve ili nisu pravila – zaključio je Vulin.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

5 Komentara

  1. Ne rise kretenu, odmah i pre pocetka utakmice su razvili zastavu sa ratkom mladicem i to je isprovociralo pazarce i onda su i oni uzvratili. Nemoj sad da oprvdavamo ove kriminalce i narkodilere. Sta bi mi uradili da nam u goste dodju hrvati i razviju gotovininu ili tidjmanovu zastavu. Ajde molim te a ovaj ministar sto dobi lovi od tetku iz kanadu samo zakuhava.

    0
    0
    Odgovori
  2. Najzad nešto normalno. Ali to treba sprovesti bez kompromisa. Obavestiti ceo svet, poslati Eu, Un i Uefa pa nek se zna. Samo bez nervoze i ishitrenih postupaka. Ako neće u ovoj svojoj zemlji da poštuju zakon, neka se nose tamo gde to mogu da rade…a ne mogu nigde.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter