0
Fudbal

FOTO: Twitter/CBF_Futebol

OSVOJILI SU ZLATO, ALI ĆE IH KOMITET ŽESTOKO KAZNITI: Fudbalska reprezentacija Brazila u velikom problemu!

Objavljeno: 08.08.21 u 20:21

Sigurno će snositi posledice.

Fudbaleri Brazila su u finalu Olimpijskih igara u Tokiju bili bolji od selekcije Španije sa 2:1. Oni su tako odbranili zlatnu medalju osvojenu u Riju 2016. godine, ali ih je nakon dodele medalja sačekala loša vest.

Naime, Olimpijski komitet Brazila je saopštio da će sankcionisati njihovu fudbalsku selekciju, jer su igrači odbili da nose zvaničnu uniformu tokom izlaska na podijum. Fudbaleri su obukli dresovi kompanije Najk, kao i šortseve kompanije Pik. Ipak, bilo je predviđeno da nose samo zvaničnu opremu, tačnije dresove koje je napravila kineska kompanija Pik.

FOTO: Twitter/CBF_Futebol

U nekim brazilskim medijima mogla se naći informacija da Brazilska fudbalska konfederacija navodno nije znala da je na podijumu obavezno nošenje zvanične uniforme olimpijskog tima. Bruno Fratus, plivač iz te zemlje koji je osvojio bronzu na 50 metara slobodno, istakao je da je to poruka da se fudbaleri ne osećaju kao članovi tima, kao i da ih to ne interesuje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter