0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TUFEGDŽIĆ ‘SRUŠIO’ MLADOST: Spartak slavio u Lučanima!

Objavljeno: 07.08.21 u 21:13

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je najbolji strelac Superlige!

Završena je treća utakmica 4. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji. Mladost je na svom stadionu ugostila ekipu Spartaka iz Subotice. Meč u Lučanima je završen pobedom gostujuće ekipe rezultatom 1:2.

Ljubitelji fudbala su imali priliku da posmatraju izuzetno zanimljiv i uzbudljiv okršaj. Bilo je veoma neizvesno do samog finiša duela. Izabranici Vladimira Buača su ostvarili prvi trijumf ove sezone, posle dva poraza i jednog remija. Mladost je odigrala meč manje, ali ekipa koju sa klupe predvodi Ivan Stefanović još uvek nije uspela da dođe do prvog boda.

Domaćin je procentualno imao veći posed lopte i Mladost je u više navrata uspela da uputi udarac na gol protivnika u odnosu na današnjeg rivala. Tim iz Subotice je pre meča bio u ulozi favorita, a gosti su uspeli da opravdaju taj epitet.

Lazar Tufegdžić je nastavio da pruža fenomenalne partije! Nekadašnji član Crvene zvezde je prvi pogodak na današnjem meču postigao u 19. minutu igre.

Mladost je u nekoliko navrata uspela da ugrozi gol rivala. Teren je u 22. minutu morao da napusti najbolji strelac domaćih – Bojović. Milana je zamenio Veljko Kijevčanin. Nakon prvih 45 minuta igre nije bilo promene rezultata.

Nikola Srećković je u 50. minutu pao u kaznenom prostoru rivala, a glavni arbitar meča Jovan Šegrt je pokazao žuti karton fudbaleru Spartaka i nije bilo penala za gostujući tim.

Domaći su uspeli da dođu do željenog izjednačenja! Nakon odlično izvedenog udarca iz ugla, najviši u skoku bio je Nemanja Mićević koji je mrežu golmana Dubljanića zatresao u 55. minutu meča.

Buač je reagovao sa dve izmene u 70. minutu. Na teren stadiona ‘Mladost’ su istrčali Todoroski i Đurasović, a iz igre su izašli Marčić i Bijelović. 

Stefanović je u 78. minutu u igru uveo Ivanovića, a teren je napustio Radivojević.

Jedan od defanzivaca Spartaka je uputio dugu loptu ka Lazaru Tufegdžiću. Izgledalo je da će to biti lak posao za Bogdana Miloševića, a onda je usledila velika greška iskusnog fudbalera Mladosti. Tufegdžić je ukrao loptu i na maestralan način savladao golmana domaće ekipe. Milošević se prilikom greške povredio.

Do kraja utakmice su u igru ušli Šćepanović i Šormaz, a teren su napustili Srećković i Tufegdžić.

Spartak naredne nedelje dočekuje Vojvodinu u Subotici, a Mladost će u Kruševcu odmeriti snage sa ekipom Napretka.

Lazar Tufegdžić je trenutno najbolji strelac prvenstva sa četiri postignuta pogotka. Rikardo Gomeš (Partizan), Đorđe Jovanović (Čukarički), Miljan Škrbić (Radnički Niš) i Đuro Zec (TSC) su postigli po tri gola.

Rezultati:

Petak:

Radnički Kragujevac – Radnik Surdulica  0:1 (0:1)

(Milovanović 13)

Raspored:

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

(Milan Gajić 77)

Subota:

Mladost – Spartak Subotica 1:1

(Lazar Tufegdžić 19, 86 – Spartak, Nemanja Mićević 55 – Mladost)

21:00h Metalac – Proleter 

Nedelja:

18:55h Kolubara – Čukarički

18:55h Vojvodina – Voždovac 

21:00h Novi Pazar – Partizan

Ponedeljak:

19:00h Radnički Niš – TSC Bačka Topola

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter