0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADNIK SLAVIO U KRAGUJEVCU: Prvi trijumf za ekipu iz Surdulice ove sezone!

Objavljeno: 06.08.21 u 19:48

Završena je prva utakmica 4. kola!

Novo kolo Superlige je zvanično ‘otvoreno’ u Kragujevcu. Fudbaleri Radničkog 1923 su ugostili Radnik pred svojim navijačima. Utakmica koje je počela u 17:30h, završena je pobedom gostujućeg tima rezultatom 0:1.

Ekipa iz Surdulice je nakon tri remija stigla do prvog trijumfa ove sezone. Radnički je do sada zabeležio dve pobede i dva poraza i trenutno ima identičan broj bodova kao i današnji rival.

Izabranici Vladimira Radenkovića su vezali dva poraza nakon odličnog starta sezone i povratka u elitu. Ekipa koju sa klupe predvodi Igor Bondžulić još uvek ne zna za poraz i ovaj podatak predstavlja dodatnu motivaciju za klub koji je prethodne sezone bio najveće iznenađenje u nacionalnom šampionatu.

Pitanje pobednika današnjeg okršaja rešeno je u uvodnim minutima meča. Mladi Uroš Milovanović je zatresao mrežu golmana Radoša u 13. minutu utakmice. Ovo je drugi uzastopni duel na kome se napadač Radnika upisuje u listu strelaca.

Gosti su več u 26. minutu morali da izvrše prinudnu izmenu. Miloš Simonović je ušao na teren, a igru je napustio Nikola Radmanovac.

Odnos snaga na terenu je bio izjednačen tokom većeg dela utakmice. Glavni arbitar Ivković je prvu javnu opomenu pokazao u 29. minutu, a žuti karton je ‘zaradio’ vezista Uroš Vidović.

Radnički je pokušavao da pronađe što bolji način na koji bi ugrozio gol Radnika, a gosti su uvek imali spreman odgovor. Teren je u 57. minutu napustio Vidović, a na travnatu podlogu stadiona ‘Čika Dača’ u Kragujevcu istrčao je nekadašnji igrač Crvene zvezde Borisav Burmaz.

Samo tri minuta posle prve izmene Radničkog i gosti su dobili žuti karton. Sudija je ovog puta opomenuo Viktora Lukića. Mladi igrač je u redove ekipe iz Surdulice stigao sa Banovog brda, gde je nosio dres Čukaričkog.

Bondžulić je napravio dvostruku izmenu u 62. minutu meča. Šansu su dobili Predrag Medić i Filip Petrović, a više vremena za odmoru su imali Nemanja Subotić i Nikola Bogdanovski.

Menjao je i Radenković na drugoj strani. Miloš Brnović i Veljko Trifunović su svoje mesto ustupili Vladimiru Ćiroviću i Nikoli Ristoviću i 67. minutu, dok je Nedeljko Kovačić zamenio Stefana Kovačevića 13 minuta kasnije.

Miloš Simonović je dobio žuti karton u 68. minutu, a strelac jedinog pogotka na meču je izašao iz igre u 81. Bondžulić je šansu dao Željku Dimitrovu.

Rezultat na semaforu se više nije menjao, a do kraja susreta nije bilo mnogo značajnih detalja.

Radnički u naredom kolu putuje u Sentu, gde ih dočekuje TSC. Tim iz Surdulice će ugostiti aktuelnog šampiona Srbije – ekipu Crvene zvezde. 

Rezultati:

Petak:

Radnički Kragujevac – Radnik Surdulica  0:1 (0:1)

(Milovanović 13)

Raspored:

20:00h Crvena zvezda – Napredak

Subota:

18:55h Mladost – Spartak Subotica

21:00h Metalac – Proleter 

Nedelja:

18:55h Kolubara – Čukarički

18:55h Vojvodina – Voždovac 

21:00h Novi Pazar – Partizan

Ponedeljak:

19:00h Radnički Niš – TSC Bačka Topola

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter