0
Košarka

FOTO: Starsport

BRONZANI BASKETAŠI STIGLI U BEOGRAD: Ovi momci najavljuju zlato na sledećim OI – jedan od njih nije mogao da spava u avionu! (FOTO)

Objavljeno: 30.07.21 u 13:47

Nakon osvojene bronzane medalje, reprezentacija Srbije u basketu 3×3 vratila se u Srbiju.

Bronzani momci su na aerodromu Nikola Tesla dočekani uz veliki aplauz i ovacije. Dušan Domović nije bio prisutan jer je zbog klupskih obaveza otišao u Sjedinjene Američke Države.

Prvi se okupljenim novinarima obratio selektor Goran Vojkić, istakavši da su naši momci zaslužili finale.

FOTO: Starsport

Zaslužili smo finale protiv Letonaca, ali jedna utakmica loše odigrana nas je delila od toga. Zahvalio bih se KSS-u i hvala svima na lepom dočeku – rekao je Vojkić, a nedugo zatim prešao i na Buluta.

Ono što se Buluta tiče, otišao je u Ameriku, ali što se reprezentacije tiče, zatvorio je ciklus. Od prvog takmičenja 2012. uzeo je zlato, a sada je na OI zatvorio priču. Ima 35. godina, mislim da od basketa odustati neće, ali videćemo da li će biti spreman za nas – naveo je on.

I Majstorović smatra da je ostao veliki žal zbog poraza od Rusa.

FOTO: Starsport

– Otišli smo tamo da uzmemo zlato, igrali smo sjajan basket u grupi, i onda to polufinale smo izgubili na način kako nikad u životu nismo izgubili. Mozgao sam u avionu, nisam mogao da spavam, kako je moguće da smo tako izgubili, nisam došao do odgovora, nismo bili bolji od Rusa ni u jednom segmentu igre, ali opet smo smogli snage da osvojimo bronzu.

Mihailo Vasić isto ističe da je polufinalni meč bio jedan od najgorih u karijeri.

– Zahvalio bih se svima na podršci, početak je bio teži dok smo ušli u ritam, a onda u polufinalu je bila jedna od najgorih naših utakmica.

FOTO: Starsport

Aleksandar Ratkov najavljuje zlato u Parizu 2024. godine, a veruje i da su oni uspeli da podstaknu stvaranje novih šampiona koji će ih jednog dana zameniti.

Mislim da smo napravili veliku stvar, ostaje žal što nismo igrali finale koje smo ciljali. Ne bi trebalo da zaboravimo sve ljude koji su deo ovog uspeha. Na nama je da radimo dalje i da dođemo do zlata u Parizu 2024. Nadam se da smo podstakli neke nove šampione da izađu na teren i da nas zamene na ovom mestu – rekao je Ratkov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter