0
olimpijske igre

Tennis-ATP 250 Belgrade Open 2021-Final-Novak Djokovic v Alex Molcan (SVK) Beograd, 29.05.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NOVAK ĐOKOVIĆ: ‘Nisam se previše umorio! Molim vas da ne pričamo o medaljama’

Objavljeno: 29.07.21 u 19:18

‘Prvi reket sveta’ će sutra igrati dva polufinalna meča!

Ljubitelji sporta uživaju u prenosima Olimpijskih igara u Tokiju, a naši teniseri prave sjajne rezultate. Novak Đoković je savladao Japanca Nišikorija sa 6:2, 6:0 i tako izborio plasman među četiri najbolja igrača. ‘Prvi reket sveta’ će u petak od 09:30h igrati protiv Saše Zvereva u borbi za veliko finale.

Novak će nešto kasnije po drugi put izaći na teren. Najbolji teniser na planeti će u tandemu sa Ninom Stojanović pokušati da donese Srbiji još jednu medalju. U pitanju je miks dubl, a protivnici su Elena Vesnina i Aslan Karacev iz Rusije.

-Odličan dan, nisam se previše umorio. Identičan je rezultat u singlu i miksu, nije moglo bolje. Odigrao sam najbolji meč u toku turnira protiv Nišikorija i završio dan na najbolji mogući način. Sve ide u odličnom pravcu, u završnici turnira smo, ali molim vas da ne pričamo o medaljama. Hoćemo samo da se usredsredimo na teren, pritisak i očekivanja su već tu i idemo korak po korak – istakao je ‘prvi reket sveta’.

PROČITAJTE JOŠ: SVE JE SPREMNO ZA POČETAK MEČA: Poznato je u kom sastavu Čukarički startuje u Azerbejdžanu!

-Sledi mi najteži meč i izazov. Zverev je prilično lako došao do polufinala. Servira izuzetno jako. S ovim nastupom ulio sam još više samopouzdanja pred taj izazov. Ključ će biti da neutrališem njegov servis. spremiću se, poznajem ga jako dobro. Kvalitetan je igrač, ali idem na pobedu – poručio je Nole.

Nakon Novaka, oglasila se i Nina Stojanović.

-Ne razmišljamo o medlji. Ne raste drama. Gledam svaki meč kao nešto posebno. Samo da se skoncentrišem na igru i medalja će doći ako igramo dobro – istakla je naša teniserka.

FOTO: STARSPORT

-Neverovatan je osećaj igrati sa Novakom, stvarno je lepo, pokušavam da užaivam svaki minut sa njim na terenu, da nemam pritisak. Da se skoncentrišem, uzdiže me non stop, deli mi savete i pomaže mi. Imamo odličnu komunikaciju. Nadamo se da ćemo još bolje – zaključila je Nina Stojanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter