0
Košarka

Kosarka Basketball 3x3 Tim Srbija World Basket 3x3 Champions from left Marko Savic Dejan Majstorovic Stefan Stojacic and Dusan Domovic Bulut Belgrade, 14.06.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

INSPIRATIVNA PRIČA SRPSKOG BASKETAŠA: Roditelji nisu imali para da mu plaćaju treninge, a sada je najbolji na svetu!

Objavljeno: 25.07.21 u 11:36

Nije ni čudno zbog čega je najbolji na svetu.

Na Olimpijskim igrama ove godine prvi put se igra basket tri na tri, a najbolji basketaš na svetu je Srbin Dušan Domović Bulut, iz tog razloga je Srbija prvi favorit za zlato na ovom takmičenju.

Dušan, koji je poznatiji pod nadimkom ‘Bullutproof‘ interesantan je autorima zvaničnog sajta Olimpijskih igara. Oni su se podsetili intervjua koji je napravljen još u oktobru prošle godine, a srpski basketaš je tada govorio o odrastanju na ulicama Novog Sada, na Limanu, koje su ga učinile onim što je danas.

Odrastanje je bilo teško za mene, ali i zabavno jer možeš da radiš mnogo toga i prođeš nekažnjeno u vreme kada se Jugoslavija raspadala. Sve je bilo dobro jer sam imao puno drugara. U svakom bloku je bio teren za košarku, a ti tereni su bili pravljeni za druženje. Obično bi smo igrali košarku, nekada i žmurke, fudbal… Družili smo se i zabavljali, bilo je to normalno detinjstvo – istakao je Bulut.

Kosarkaski Savez Srbije-Godisnje nagrade najboljim igracima
Basket Reprezentacija Srbije Dusan Domovic Bulut (C) Dejan Majstorovic Marko Zdero and Marko Savic
Beograd, 30.12.2016.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Da želi da postane profesionalni košarkaš, Bulut je to znao još u osnovnoj školi.

– Kliknulo mi je u glavi da hoću da budem košarkaš. A tada sam kao i svaki drugi dečak samo želeo da igram u NBA ligi i zbog toga sam se posvetio košarci – kaže Bulut.

Međutim, njegovi roditelji nisu bili u mogućnosti da mu plaćaju treninge, pa je tokom leta igrao košarku napolju.

– Uvek je bilo lepše napolju sa drugarima, pa sam često namerno propuštao košarkaške treninge da bih igrao tri na tri napolju. Mislim da sam se zato razvio u basketu više, jer je mnogo zabavniji i pruža ti slobodu. Nisam imao probleme sa treninzima, samo sam zgrabio loptu i bacao na koš – prisetio se Bulut.

Kosarka Basketball 3×3
Tim Srbija World Basket 3×3 Champions
Dusan Domovic Bulut
Belgrade, 14.06.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Autori ga podsećaju i da sa Srbijom nikada do sada nije izgubio meč u Japanu, a Dušan kaže da se nada produženju pobedničkog niza.

– Kada sam čuo da su Olimpijske igre u Tokiju bio sam u fazonu „idemo tamo“. Za mene je Japan sjajna zemlja, totalno drugačija od svih u kojima smo bili, od hrane, preko kulture, uvek je zabavno. Nadam se da smo poneli sa nama „magiju“ i da ćemo vratiti zlatnu medalju tamo gde pripada, u zemlju košarke – poručio je Dušan Domović Bulut.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter