0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

‘KADA JE TEŠKO, UZ NAS SU MAKSIMALNO’: Stanković poslao emotivnu poruku navijačima i preuzeo krivicu za poraz od Kairata! (VIDEO)

Objavljeno: 23.07.21 u 17:58

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu od 21 čas dočekati lučansku Mladost u okviru drugog kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba ovog tima Dejan Stanković izneo je očekianja pred susret.

On je na konferenciji za medije govorio o statusu Miloša Degeneka, o čijem se izostanku na prva dve mača mnogo pričalo.

Potom se osvrnuo na narednog rivala.

– Dolazimo iz utakmice gde nismo uzeli kompletne bodove i iz poraza sa gostovanja u Kazahstanu i sigurno da meč protiv Mladosti treba da nam vrati pobednosni ritam. Utakmica u kojoj neće biti kalkulacija, kao ni do sada. Očekujem dobar meč, da povratimo samopouzdanje i napravimo dobru uvertiru pred sredu. Gledao sam utakmicu Mladost – Radnički i nerealno mi je da se završilo 0:1, kada su Lučani zaslužili da dobiju sa velikom razlikom. Igraju direktno, mnogo trče, vrše presing, ne menjaju svoj stil igre bili domaćini ili gosti. Od prvog momenta treba da nametnemo našu igru. Domaćini smo, igramo pred našim navijačima i samo idemo na pobedu, počeo je Stanković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Govorio je šef stručnog štaba Zvezde i o detaljima koji bi mogli da donesu pobedu njegovoj ekipi sutra.

– Gol u pravo vreme je ključan. Zvezda je jednako rezultat. Da smo pobedili Vojvodinu 1:0, to bi bilo potpuno drugačije. Priželjkujem baš takvu utakmicu, ali da postignemo gol u pravo vreme kako bi olakšali dalji tok meča. Ne možemo za četiri dana da zaboravimo ono što je urađeno prošle godine. U Zvezdi se piše istorija, ali se ne živi od starih zasluga i toga smo svesni takođe.

Pričao je Stanković i detaljnije o zdravstvenom biltenu i tome ko će startovati kao centralni napadač.

– Zdravstveni bilten je dobar. Gajiću je ispalo rame, ali doktor je uspeo da ga vrati i kroz konsultacije sa njim dobili smo informacije da je to bol i da se time ne reskira ništa više. Trebaju nam utakmice, da malo uhvatimo takmičarski ritam, pobedimo i slično. Što se samog sastava tiče, imamo trening večeras i sutra ceo dan. Videćemo za štoperski tandem. Počeće Dioni kao napadač. Verujemo u njega, nema razloga da ne bude tako, nadam se da će na svom debiju na Marakani osetiti šta znači nositi dres Zvezde i da će ga ukrasiti golom. Što se bonusa tiče, tu imam dilemu, ali doneću odluku večeras.

FOTO: STARSPORT

Stanković ističe da je trenutno fokusiran na utakmicu sa Mladosti, ali je u podsvesti i Kairat.

– Do nedelje mislim na Lučane, pa onda na Kairat. Tu nam je negde i taj meč u glavi. Imamo i mi neke probleme, imaju i oni. Igrali su sa četiri odbrambena igrača i još trojicom defanzivaca na sredini terena. Gledaćemo da rešimo to na najbolji način.

Za kraj, govorio je Stanković o taktičkim odlukama protiv Kairata, ali i o zvezdaštvu i tome da je siguran da će navijači doći u subotu da daju vetar u leđa ekipi.

– Moja krivica je poraz u Kazahstanu, ali neko ko voli Zvezdu kao ja, sigurno neće raditi protiv kluba. Volim i sebe, neću ni protiv sebe da radim i da nekog boljeg ne stavim u tim ili da izmišljam „toplu vodu“. Ako me je Zvezda nešto naučila, to je da je nemoguće moguće i da se ovde snovi ostvaruju. Dokle god sa crveno-belom krvi budem radio ovde, radiću u dobrobit kluba, jer ko je Dejan Stanković na spram Zvezda – ništa. Ona je mnogo iznad mene. Jel smo ispali od Kairata? Nismo. Znam koliko mogu i šta daju fudbaleri za klub i grb. Nešto nije bilo onako kako sam zamislio, ali verujem u sve njih. Svaki navijač, pogotovo kada je teško, znam da će dati maksimalnu podršku svakom igraču u klubu, jer takav je navijač Zvezde. Kad se slavi – slavi se, al kad patimo, onda smo iza kluba maksimalno. E zato sam ponosan zvezdaš, zaključio je Stanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter