0
Domaći fudbal

FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MARKO DOCIĆ ZA HOTSPORT: Dan posle, kapiten Čuke sumirao utiske – ‘Ostaje veliki žal, falilo je malo više kreacije u napadu’

Objavljeno: 22.07.21 u 14:45

U okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, ekipa sa Banovog brda je na svom stadionu dočekala azerbejdžanski Sumgait – 0:0.

Činjenica je da je Čukarički sinoć bio mnogo bolji rival, tokom svih 90 minuta imao je inicijativu, a ono što je jedino falilo, jeste završnica. Azerbejdžanski tim je na Banovo brdo došao sa jednim ciljem, a to je da ‘preživi’. Osim realizacije, sve ostalo je sjajno funkcionisalo u ekipi sa Čukarice. Prilike na sinoćnjem meču nizale su se kao na traci, pa belo-crnima ostaje veliki žal zbog toga nisu uspeli da zatresu mrežu Sumgaita.

Cukaricki – Sumgait UEFA UECL 21.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dan posle, za naš portal govorio je kapiten Čukaričkog, Marko Docić.

Ostaje veliki žal zbog toga što nismo uspeli da postignemo pogodak i dobijemo utakmicu, jer bi nam onda bilo mnogo lakše u revanšu. Bez obzira na to, raduje nas agresivna igra, ali nažalost nismo imali sreće u završnici, koja nam je bila potrebna. Što se tiče tog segmenta igre, očekujem da u revanšu budemo malo više koncentrisaniji i da nam upravo to bude adut za prolaz – izjavio je Docić za HotSport.

Cukaricki – Sumgait UEFA UECL 21.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sjajni vezista smatra da je njegov tim sinoć bio mnogo dominantniji na terenu.

– Što se tiče same utakmice, smatram da smo dominirali svih 90 minuta, konstanto smo bili na njihovoj polovini. Imali smo dosta prekida, preko koji smo mogli da povedemo, lopta je kružila oko njihovog gola, ali nismo uspeli da realizujemo naše šanse. Osim završnice, falilo nam je malo više ‘kreacije’ u napadu, odnosno završnog pasa koji nam je u pojedinim situacijama izuzetno falio.

Lider Čukaričkog je zahvalan svim navijačima koji su sinoć do poslednjeg mesta napunili tribine stadiona na Banovom brdu.

FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Podrška naših navijača nam mnogo znači, mnogo je lepši ambijent kada su tribine pune. Uz njihovo prisustvo, dobijamo određenu dozu energije koja nas pokreće u utakmicama. Ovom prilikom bih se zahvalio svim navijačima koji su sinoć bili na Banovom brdu, želim da ih pozovem da dođu na svaku sledeću utakmicu Čukaričkog, nebitno da li je u pitanju domaće prvenstvo ili Evropa.

Marko je siguran da će njegova ekipa u narednom periodu igrati znatno bolje.

– Nadam se da su navijači uživali u dobrom fudbalu, a tek će imati šta da vide u narednom periodu. Ovo nam je tek druga utakmica nakon priprema, trenutno nismo na nivou na kojem bi trebali da budemo, ali očekujem da kroz 7-10 dana ekipa počne da igra onako kako zapravo može – zaključio je Marko Docić.

Cukaricki – Sumgait UEFA UECL 21.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ovo je sedmo učešće Brđana u Evropi, još u prošlom veku igrali su dva puta u Intertoto Kupu, a potom i u četiri navrata u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sva četiri puta zaustavljani su u prvoj rundi, tako da belo-crni sada imaju priliku da se po prvi put u istoriji plasiraju u treće kolo jednog evropskog takmičenja i obraduju svoje navijače sa Čukarice.

Ukoliko eliminiše Sumgait, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija Čukarički će se sastati sa boljim iz duela Hamarbi – Maribor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter