0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LK: Čukarički imao više od igre, ali ne i rešenje za parkiran autobus! (FOTO)

Objavljeno: 21.07.21 u 21:53

Fudbaleri Čuarkičkog i Sumgaita su odigrali nerešeno – 0:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Belo-crni su bili bolji tim na Banovom brdu, imali su incijativu i želeli su da igraju fudbal za razliku od protivnika, koji je imao jedan jedini cilj, da preživi. I u tome je uspeo. Autobus je bio parkiran pred golom Sumgaita od prvog do poslednjeg minuta, a u ekipi Čukaričkog je sve štimalo, sem realizacije, pošto će belo-crni žaliti za prilika, koji je bilo mnogo ove večeri.

FOTO: Starsport

Prvu dobru priliku domaći su imali već u sedmom minutu, kada je Aleksa Janković probio po levoj strani, ali mu je Bajramov uspešno ‘ušao u šut’ skrativši ugao na taj način. Brđani su bolje organizovali svoje napade s jasnom incijativom da što pre dođu do gola, pokušavali su Docić, Stevanović, Jovanović, sve do sredine prvog dela meča kada je opao ritam, ali je i zabeležena jedna sporna situacija. Naime, delovalo je da je u 33. minutu jedan od defanzivaca Sumgaita igrao rukom posle centaršuta Jankovića, ali je sudija Šnajder iz Švajcarske pokazao samo na korner, što je bila jedna od nekoliko njegovih spornih odluka na ovom meču.

FOTO: STARSPORT

Gosti su prvi put zapretili u 40. minutu, kad aje Sadikov ceentrirao sa leve strane, ali je Šapić bio dobro postavljen, a do odlaska na odmor su i Brđani još jednom zapretili, kada je Savić pronašao Kovača pred golom gostiju, ali bosanskohercegovački reprezentativac nije uspeo da na najbolji način zahvati loptu i zapreti.

FOTO: STARSPORT

U drugom poluvremenu se igralo dosta iseckano, a lekarski tim gostiju je imao dosta posla, pošto su posle govoto svakog duela fudbaleri Sumgaita ostajali da leže na travi. Međutim, moglo je da bude opasno po belo-crne u 50. minutu, kada je Kodžahanjazov šutirao u donji ugao Petrovićevog gola, koji se dobro bacio i uz pomoć stative sačuvao mrežu. Bila je ovo ujedno najbolja prilika za Sumgait. Do kraja, je Čukarički igrao ‘viktorije’ pred golom protivnika, a dosta dobrog uradio je Janković, koji je pravio dar-mar po desnoj strani.

FOTO: STARSPORT

Sredinom drugog dela su malo pali domaći, ali je ulaskom Čolića ponovo ekipa zaigrala dosta bolje, a pomenuti igrač je kreirao jedan opasan kontranapad u 69. minutu, ali je izblokiran, a samo nekoliko momenata kasnije je imao šansu utakmice, pošto je preko gola šutirao sa sedam-osam metara posle prodora Jankovića. Priliku da reši utakmicu imao je i Đorđe Jovanović u 85. minutu kada je posle gužve pred golom gostiju šutirao posle pasa Kembela, ali nije u tome uspeo. Samo 60 sekundi kasnije, heroj je mogao da bude i Nikola Čolić, ali je mreža Sumgaita očigledno bila začarana za Brđane na ovoj utakmici. Tokom šest minuta nadoknade, Čukarički je sabio rivala, ali nije uspeo i da zatrese mrežu, pa će priliku za to morati da traži u revanšu koji je na programu narednog Četvrtka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter