1
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

MILVOKI JE ŠAMPION: Janis predvodio Bakse do titule! (VIDEO)

Objavljeno: 21.07.21 u 09:53

Neverovatna partija reprezentativca Grčke!

NBA liga ima novog šampiona! Ekipa Milvoki Baksa je ostvarila istorijski uspeh nakon što je u 6. utakmici finalne serije savladala Finiks Sanse rezultatom 105:98. Baksi su slavili sa 4:2 u pobedama.

Glavna zvezda novog šampiona je ponovo zablistala! Janis Adetakumbo je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Reprezentativac Grčke je meč završio sa 50 postignutih poena, 14 skokova i dva uspešna dodavanja. Janis je imao sjajne procente šuta, a ono što nije karakteristično za njega su izuzetno kvalitetni procenti pogođenih slobodnih bacanja. Grk je sa linije penala šutirao 17 od 19.

Midlton je pratio svog dugogodišnjeg saigrača sa učinkom od 17 poena, pet uhvaćenih lopti i pet asistencija. Portis je dodao 16 poena i pokazao da je važan deo ekipe.

PROČITAJTE JOŠ: TOTALNI HAOS: Fudbaleri Boke uhapšeni nakon tuče sa policijom! Suzavac bačen u svlačionicu! (VIDEO)

Finiks je igrao sjajnu košarku tokom cele sezone, ali Sansi očigledno nisu imali snage u samoj završnici prestižnog takmičenja. Odlična partija iskusnog Krisa Pola nije bila dovoljna za nastavak finalne serije najkvalitetnije košarkaške lige na planeti. Nekadašnji igrač Los Anđeles Klipersa je meč završio sa 26 postignutih poena, dva skoka i pet uspešnih dodavanja.

Zapaženu ulogu je imao i Devin Buker. Fenomenalni šuter nije bio na svom prepoznatljivom poenterskom nivou, ali je ponovo bio jedan od najboljih na terenu. Buker je postigao 19 poena, uz tri skoka i pet usešnih dodavanja.

Milvoki je do titule stigao tako što je u plej-of savladao Majami Hit, Bruklin Netse, Atlanta Hokse i u finalu Finiks Sanse.

https://youtu.be/08UBCMsYJIQ

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter