0
ATP

FOTO: ATP Tour/Twitter

SRBIN JE NEZAUSTAVLJIV: Mađar ‘mučio’ Novaka, ali ne dovoljno – Đoković 10. put u polufinalu Vimbldona!

Objavljeno: 07.07.21 u 17:00

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, nakon što je u četvrtfinalu savladao Martona Fučoviča rezultatom 6:3, 6:4, 6:4.

Novak je danas odigrao svoje jubilarno 50. grend slem četrvrtfinale, odnosto 12. na ovom turniru, dok je Fučovič prvi put u karijeru došao do ove faze takmičenja.

Srpski as je sjajno ušao u ovaj meč, i bez većih problema osvojio prvi gem. Marton je nerveozno igrao, pa je Đoković ekspresno došao do prvog brejka. Novak je ubrzo potvrdio brejk. Nole je osvojio naredna dva gema, pa je na semaforu pisalo 5:0. Mnogi su smatrali da će Novak ovaj set završiti ‘sa nulom’, ali je Fučovič spasio dve set lopte i osvojio prvi gem na meču.

Srbin je opet servirao za set, napravio je nekoliko grešaka, što je Mađar iskoristio i smanjio na 5:2. Fučoviča su izvukli sjajni servisi, bio je konkretniji u 8. gemu, koji je na kraju i osvojio. Uz malo sreće Novak je došao do šeste set lopte. Ovoga puta bio je siguran i poveo je u setovima sa 6:3.

Novak je u drugi set ušao dosta agresivnije, imao je čak četiri brejk lopte u prvom gemu, ali je Fučovič bio izuzetan i uspeo da povede sa 1:0. I jedan i drugi teniser bili su sigurni na svom servisu, rezultat je bio 4:4 kada je Đoković uspeo da brejkne Mađara.

PROČITAJTE JOŠ: OVOLIKA TENZIJA NA EURO NIKAD NIJE VIĐENA: Englezi mu ovo neće zaboraviti – golman Danske žestokom provokacijom ‘spustio’ domaćine!

Na 30:40 je odigrao defanzivno, čekao je grešku rivala i Fučovič je stigao di izjednačenja. Ipak, primorao je rivala na grešku Srbin, a onda realizovao drugu brejk loptu.

Uz duplu servis grešku Novaka i jedan promašaj, Marton je poveo 15:30. Ipak, sjajno je odigrao Novak u nastavku, uz skraćenu loptu došao je do 40:30, a onda uz dobar servis i seta 6:4.

Već na samom početku trećeg seta, Novak Đoković je napravio brejk. Imao je potom Fučovič tri vezane brejk lopte, a onda još jednu šansu da vrati izgubljeno. Ipak, odlično je tada servirao Srbin, pa je poveo 2:0. U nastavku su i jedan i drugi imali po još jednu brejk loptu, ali ih nisu realizovali. Uz rano stečenu prednost, Novak je došao do maksimalne pobede.

U finalu, Novak će se sastati sa boljim iz dueal Šapovalov – Hačanov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter