23
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

KAO I UVEK, BEZ DLAKE NA JEZIKU: Čović o ‘haosu’ koji Partizan pravi, a zatim se dotakao o ‘vrbovanju’ reprezentativaca!

Objavljeno: 07.07.21 u 18:57

Nebojša Čović je govorio o aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović dotakao se teme o budžetima srpskih klubova, a potom je govorio i o problemima u našoj košarci.

Poznato je da je ekipa sa Malog Kalemegdama godinama unazad dovodila velika i zvučna imena, ali situacija se sad potpuno preokrenula, pošto je Partizan krenuo u totalnu ‘ofanzivu’ na tržište.

Otkako je klupu Partizana preuzeo Željko Obradović, u Humsku ulicu stigli su Aleksa Avramović, Zek Ledej, Kevin Panter i Rodions Kukurks. Ove aktivnosti crno-belih prokomentarisao je i Nebojša Čović.

– Panter je iz Olimpijakosa prešao u Zvezdu bez obeštećenja. Mesečna plata mu je bila 30.000 dolara. Ugovor na 6 meseci, pritom zadnje dve rate nisu plaćene, jer je sezona bila prekinuta zbog Kovida pa se isplaćivalo 80 odsto. To su pare za koje je čovek igrao u Zvezdi, sada se afirmisao, ne pada mi na pamet da ulazim o bilo kakve priče sa kamionima i avioninma. To bi bilo opravdanja, ali davati ogromne cifre, pa mi nismo CSKA – rekao je Čović za emisiju ‘Fokus’ na B92.

Čović ističe da ne želi da se upušta u politiku ‘parnog valjka’.

– Odmah da kažem nisam ni neiskusan ni naivan da diskutujem o Partizanu. Neka javnost procenjuje. Svako vodi svoj tim. Imao sam prilike da uđem u te polemike, da budem alibi za razne svinjarije. Te svinjarije sam platio lično, zdravstveno stanje mi je ugrožneo. Moju porodicu, sina, suprugu niko nije zaštitio. U februaru sam rekao da već tada razmišljam, ističe mi mandat u Zvezdi, da na kraju sezone donesem konačnu odluku. Nisam je još doneo. Jednostavno, gde ja treba da se dokazujem više. Postoje ambicije i ka nečemu drugom.

Što se tiče neuspeha naše reprezentacije, prvi čovek Zvezde ističe da veliku odgovornost snosi Igor Kokoškov.

– Naravno, da je to što se dogodilo izuzetno loše za nasu košarku i perspektivu naše košarke. Tri, četiri godine unazad pričam o zabrinutosti za našu košarku, jer ne vidim strategiju. Oni koji treba da objasne sta se događa, sede u Košarkaškom savezu Srbije. Da objasne šta su razlozi i kako ćemo dalje. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju u novembru mesecu. Igor je stručan i kompetentan, ali morate da stojite i ispred i iza trenera i da gledate kakav je abijent. Nikola Jokić nije došao, svako ima pravo na svoje probleme. Jeste li imali kontakt sa njim? Saša Đorđević je za Rio animirao igrače, razgovorao, Igor to nije mogao. Nije dobro da nemate trener pforesionalca, taj covek, mora da bude u KSS, kao i njegovi pomoćnici, da im je to jedini posao.

Proteklih dana kružile su razne priče o razlozima neuspeha, čak se i pojavila informacija da je Partizan ‘vrbovao’ pojedine reprezentativce.

– Čuo sam i ja da su reprezentativci saletani, nisam imao vremena da istražujem, ali to je skandalozno. To je jos jedna od zamki pred Crvenom zvezdom, period koji je sad i koji dolazi. Ako misle da to nismo prepoznali, varaju se. Država ne da je dala, to je iznos koji treba oni da objave. Gde je odgovornost? Sad ćemo da cutimo. Petao koji prvi kukuriče ima perspektivu da završi u supi.

0
0

23 Komentara

  1. Gle čuda, izašli miševi i pacovi iz svojih rupa, pa slobodno šetaju i prete celom Svetu??? Ne znaju oni , da zapisleni iz jkp za dezinfekciju i deretizaciju već imaju pripremnjene otrove za uništenje ovih glodara i štetočina, od jeseni.??? Neće im pomoći ni lova , ni stranci , ni rumenko , niko živi , jer od ovog otrova osam godina nisu pomaljali svoje njuške iz tajnih, samo njima znanih kanala i kanalizacije. To je njihovo prirodno stanište i očekujem efikasno delovanje sredstva za njihov konačni kraj , a to je Doktor trovač gamadi !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Hahaha pacovi.Koji pacovi ,oni što su bili šamšpioni Evrope ,sa njihovim igračima reprezentacije osvojile sve na svetu ili oni što su bili 13 x državni prvaci.Pokri se ušima i ćuti.A Čovke ako da bog igraće šah negde u zatvoru sa Terzićem i lagano uz grickanje noktiju ,pratiti te „pacove“.

      0
      0
      Odgovori
  2. Dotični sveznajući „gospodin“ koji navodi da svaki petao koji prvi kukuriče završi u supi neka objasni kako to da on i pored kukurikanja „vešto“ godinama izbegava lonac ali mu zato ni malo ne smeta da se poput mirođije tura u svaku supu, čorbu i slične papazjanije iako mu tamo nije mesto. Ili je slabovid ili mu je obraz kao đon…

    0
    0
    Odgovori
  3. Svi znamo gde Čović treba da završi. To nije supa već sup. A da budem iskren i meni kao velikom Partizanovca mnogo toga ovog leta nije jasno. Dva su razloga za ovoliki novac u Partizanu (po mom mišljenju): prvo- bliže se izbori pa treba malo udobrovoljiti Grobare, drugo- neko pretenduje da preuzme zvezdu pa mu za to trebaju neuspesi zvezde i gnev navijača. Ko čita između redova biće mu sve jasno.

    0
    0
    Odgovori
  4. Steta sto je novinar koji je ovo napisao ipak navijacki napisao naslov. Niti se u tekstu Covica spominje navod iz naslova niti su delovi teksta istiniti i provereni. Ciste insinuacije i klasicne navijacke pretpostavke. Sve je napisano iz ugla nekoga ko navja za zvezdu (novinar) i Covica koji ne zna sta ga je snaslo. Klasicna srpska ljubomora i zavist.

    0
    0
    Odgovori
  5. Šta drugo može da se očekuje kada se udruže dva najveća janičara Evropske košarke?! Savić i Žoc su toliko puta zarivali nož u leđa navijača koji su kleli u njih, prelazeći u timove najljućih rivala, da im se očigledno osladilo. Jedan je to radio u Italiji i Španiji, drugi u Grčkoj i Turskoj. Izgleda da je na red došla i Srbija, pa sada udruženi svojim najjačim oružjem udaraju po Zvezdinoj dominaciji, dok u pozadini zvecka tiha muzika katanca koji svira samo za Partizan. Sa obzirom na dela u skorašnjem periodu, naročito ‘simpatično’ zvuče sve one prazne priče o poštenju, pomirenju i interesima srpske košarke.

    0
    0
    Odgovori
  6. Ko je vratio zvezdin dug od 16 miliona evra?
    Ko je pokrivao godisnji budzet od 6M evra (koliki je uvet da se igra Evroliga)?
    Sta je lose sto je Partizan ili bilo ko drugi zainteresovan za reprezantivce?
    I za kraj, gde su ti Srbi u tvojim timovima?
    Koje reprezantivce si ti napravio , jer kako se meni cini…dok je partizan vladao, i srpska josarka je bila uspješna, od kako si ti preuzeo KSS i to je krenilo nizbrdo.

    0
    0
    Odgovori
    • pa ono, ko je vama dao lovu da radite to sto radite. dok je partizan gepekovao sve je bilo u redu jel?
      kontam da posle ove sezone sa ovim nerealnim ulaganjima ce moci samo fudbalski klub da vas izvuce. mozda. jer kad budete pukli sezonu bice samo jedna rec za vas, katanac.
      isto je probao sagadin kod nas, a ne vidim nikakvog covica koji moze da vas izvadi iz blata.

      0
      0
      Odgovori
    • Predhodnih godina Čović i kompanija su radeli šta su hteli1Vrbovali dovodili menjali pravila!Ko ih pdržao?ONAJ“U SVE SE MEŠA“SADA MOŽETE KOJKO HOĆETE STRANACA U KLUBU(fudbalu,sada kažu da naši talemti uče zato oni to i rade!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter