0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

‘BOMBA’ PRELAZNOG ROKA: Junajted dovodi jednog od najboljih igrača Bundesliga, stiže najskuplje pojačanje u istoriji kluba!

Objavljeno: 26.06.21 u 10:46

Najveća želja prelaznog roka stiže u klub…

Supertalentovani, 20-godišnji fudbaler Džejdon Sančo stiže u Mančester junajted, posle više od godinu dana pokušavanja ‘crvenih đavola’ da ga dovedu u svoje redove.

Borusija Dortmund je, kako prenosi Skaj Sport, konačno pristala da pusti svog krilnog igrača za obeštećenje od 90 miliona evra. To znači da će Junajted uštedeti preko 30 miliona evra, godinu dana nakon što su ozbiljno krenuli u akciju dovođenja jednog od najboljih fudbalera Borusije iz Dortmunda.

Naime, nemački klub je prošlog leta uporno odbijao sve ponude i nije želeo da spusti cenu ispod zacrtanih 125 miliona evra, ali nije bilo kluba koji je to želeo da plati, jer je i on imao slabiju sezonu. Međutim, finainsijka kriza prouzrokovana pandemijom koronavirusa uticala je na pad cene. Kako navodi pomenuti list, igrač je prihvatio uslove Mančester Junajteda još početkom ovog meseca i samo je bilo ostalo da se klubovi zvanično dogovore oko obeštećenja. Ipak, transfer neće biti ozvaničen sve dok je Sančo na Evropskom prvenstvu i tek nakon što završi obaveze sa reprezentacijom Engleske

FOTO: Twitter screenshot

Krilni napadač Engleske nije blistao u prvom delu prošle sezone, najviše zbog povrede, ali je zato u drugom delu, posle Nove godine, postigao 13 golova i bio jedan od najboljih u redovima Borusije. Do sada je za ovaj tim odigrao 137 utakmica i postigao 50 golova.

Podsetimo, Sančo je u Borusiju stigao 2017. godine kao tinejdžer iz Mančester sitija za osam miliona evra, a sada će postati i najskuplji fudbaler u istoriji Mančester Junajteda. Naime, obeštećenje koje će biti plažćeno za njega jke nešto veće od onog koje su na ‘Old Trafordu’ svojevremeno izdvojili za kupovinu defanzivca Harija Megvajera iz Lestera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter