0
Fudbal

FOTO: FSS

U SRBIJI JE NEKO UVEK UVREĐEN: Hrvat objašnjava zašto naša reprezentacija ne može da napravi uspeh!

Objavljeno: 25.06.21 u 17:24

Deluje da su sada stvari dosta bolje.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je pobedom nad Škotskom obezbedila plasman u osminu finala. Tamo će ih čekati selekcija Španije, koja na ovom EP nije pokazala mnogo toga. Povodom novog uspeha Hrvatske, nekadašnji fudbaler Boris Živković napravio paralelu sa Srbijom, ali i sa reprezentacijama iz regiona.

Kvalitet je najbitniji. Svi mogu da pričaju i pametuju. Kod nas na Balkanu svako je selektor, trener, ali prva i osnovna stvar je kvalitet. OK, sve reprezentacije iz regiona imaju pojedinačni kvalitet, i BiH, i Srbija, ali ako se to ne složi sve zajedno u kvalitetan tim, nema rezultata. Nije to individualni sport, pa da sam odlučuješ… Mora tu biti zajedništva, ljubavi, pozitivne energije između igrača. To je kolektiv od 25 ili 30 ljudi, svi se moraju da se poštuju u cene, počeo je Živković.

Potom je naveo da je u Srbiji, ali i u BiH uvek neko uvređen što ne igra i da ne postoji zajednišvo kao u Hrvatskoj. Hrvat daje do znanja da svi u reprezentaciji moraju da se poštuju i cene.

U BiH i Srbiji uvek je neko uvređen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvređen ili povređen neko ako ne igra, ali trener treba da izvuče najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugi 15. Svako misli da treba da igra i ako nema tog zajedništva onda je teško napraviti rezultat. A svima je lepše, bolje, kada se pobedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smeš da kažeš ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje, jer kako-tako se igrači uvek skupe oko zajedničkog cilja, grba svi za jednog, jedan za sve, zaključio je Boris Živković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter