FOTO: KSS
in , , ,

UGLEDAJTE SE NA BJELICU: Čas patriotizma srpskog asa – Beli otkrio šta za njega znači reprezentacija, pa se dotakao Jokića i ‘družine’!

Za Nemanju Bjelicu reprezentacija znači samo jedno – svetinja.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica slobodan je ovog leta u izboru nove sredine, i baš zbog toga su mnogi mislili da on neće obući reprezentativni dres, pošto ne bi rizikovao da se povredi pred novi angažman.

Ipak, srpski as se odazvao selektoru Igoru Kokoškovu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Kako Bjelica kaže, reprezentacija je za njega svetinja.

Nema tu šta da se razmišlja. Već više od decenije, čim završim sezonu u klubu, slede obaveze u državnom timu. Pokušaću da budem direktan koliko je to moguće i da izbegnem fraze. Meni je reprezentacija sve. Predstavljati Srbiju za mene je čast i zadovoljstvo. Što sam stariji i iskusniji, vidim da ni klupske titule, niti lična dostignuća ne mogu da se mere sa onim što si uradio za svoju zemlju. Kada kao sportista imaš priliku da usrećiš svoj narod, to je neprocenjivo. To ne može da se objasni. Od tada, pa do danas, to je za mene jedini ispravan način razmišljanja. Za reprezentaciju sam uvek tu i sva priča se tu završava – rekao je Nemanja Bjelica u intervjuu za „Sportski žurnal“.

Bjelica bi voleo da Srbija ‘ne izgubi’ mlade igrače u budućnosti.

– Leto u reprezentaciji je tada moglo da te lansira i da budeš u prvom planu. Ali, niko to nije gledao na taj način. Svi smo bili tu zato što nam je čast i zadovoljstvo. Zato se nikada ne treba ljutiti na one koji ne igraju, koji se ne odazovu. Svako od njih ima svoje razloge i to mora da se poštuje. Voleo bih samo da učinimo sve kako ne bismo izgubili mlade igrače koji bi u narednoj deceniji trebalo da budu okosnica. Što budu duže tu, više će shvatati ovo što govorim. Ponovo polazim od sebe. Kada sam došao pod zastavu, od Krstića sam učio kako treba da se ponašam i kakav odnos moram da imam – poručio je Nemanja Bjelica i dodao:

– Najlakše je izaći i prekršiti pravila. Ali, nije u tome poenta. Moglo je lako da se desi i da se meni sezona produži i da ne mogu da dođem. To bi me sigurno bolelo. Kao nekih ranijih leta, kada me je povreda sputala.

PROČITAJTE JOŠ: DOBRO DOŠAO, SOMBORSKI DŽOKERU: Nakon otkazivanja dočeka, u Somboru osvanuo bilbord u čast srpskom asu koji je pokorio NBA! (FOTO)

Mnogi igrači su otkazalali selektoru, a on poručuje da ih razume.

Ko god može i ukaže mu se prilika, trebalo bi da igra za državni tim. Kako im se karijere budu bližile kraju, tako će sve više shvatati koliko je to zadovoljstvo. Tako i ja sada, sa 33 godine, želim da igram što duže. U NBA sam to najbolje shvatio, sve ti je posao, osim reprezentacije. A, ja košarku volim, pričinjava mi zadovoljstvo. Jeste odricanje kada celo leto, dok su drugi na odmoru, ti posvetiš reprezentaciji. Ljudi mi kažu: ‘Ti nisi sebičan!’ Zavisi kako se gleda. Možda sam baš izuzetno sebičan, kada zanemarim porodicu i prijatelje da bih radio ono što volim. Zato kažem, ne mogu da krivim druge što razmišljaju drugačije. Sve je to do čoveka – poručio je Bjelica i rekao nikada ne bi odustao od svojih kodeksa o reprezentaciji.

Autor: HotSport

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OVO JE DEFINITIVNO NAJUZBUDLJIVIJI MEČ SEZONE: Na 0,9 sekundi do kraja, Ejton zakucao preko Hrvata za pobedu! (VIDEO)

BILO JE DILEME, ALI JE VIŠE NEMA: Savez potvrdio – Novak doneo odluku kojoj se svi radujemo!