10
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ: ‘Došao, ne došao, sada je svejedno! Neće imati minutažu! Evropa i titula su prioriteti’

Objavljeno: 22.06.21 u 12:05

Trener Partizana se oglasio na zvaničnom okupljanju.

Bez obzira na to što Partizan već dugo trenira i sprema se za narednu sezonu, danas je u ‘Zemunelu’ održana zvanična prozivka. Za medije je govorio šef stručnog štaba crno-belih, Aleksandar Stanojević.

-Ne smemo da pogrešimo sa napadačem, mora da bude proveren. Da imamo neku sigurnost. Istina je za ta dva igrača o kojima je pričao direktor, nadam se da će doći pre tih najavljenih tri-četiri dana, ja očekujem sutra, možda preksutra. Tu smo, ide u dobrom pravcu, ja sam srećan da smo doveli slobodne igrače na vreme. Fali nam štoper, ako ode Banjak, doveli smo neke mlade igrače, ja sam uvek za to da ako možemo nekog mladog, da zadržimo. Imate i igrače koji imaju ponude, Zjdelar i Lazar Marković, ja bih voleo da ostanu, ali ako odu, tu ćemo tražiti igrače.

Stanojević je pričao o tome na čemu se radilo od početka priprema.

– Radili smo neke specifične stvari, malo kondiciju, Saničanina malo uvodimo u rad, to je bilo ključno, priprema za ozbiljan rad, polako ulazimo u ritam, očekujemo uskoro dolazak ostalih igrača, Natho dolazi sutra, kao i Suma.

Govorio je i o dolasku Pantića i Saničanina.

Danila Pantića je vratio njegov kvalitet, može da igra na više pozicija, na boku i u veznom redu, stalno se godinam već traži, stalno je bio na pozajmicama ali uvek sa nekom obavezom prema Čelsiju, sada ima miran status, ne želim da ga opterećujem velikim očekivanjima, ali očekujem da postigne 6-7 golova, to sam mu zamerio prošle sezone što je dao samo jedan gol. Saničanin je reprezentativac BiH, zna našu ligu, ima levu nogu, dobar je u skoku, možemo da igramo sa tri pozadi – rekao je trener crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ: MILORAD VUČELIĆ: ‘Da sušne godine zamenimo plodnim! Živeo Partizan i napred Partizan’

– Mi postižemo dosta golova, 2,5 po utakmici, rotiramo igrače stalno, nema standardnih, kada se završi sezona podvučemo crtu koliko je ko postigao golova. Imali smo dosta igrača koji su postigli dosta golova, ali nam fali završni čin. Formaciju ćemo menjati, to je samo raspored igrača, ali znaćemo poslednjeg dana kada svi igrači budu tu, ali sigurno ćemo ubaciti još jednu formaciju.
Tu je sigurno 7-8 igrača koji neće biti sa nama na pripremama. Ja sam pričao sa svima otvoreno. Sa nekima sam pričao koji su tražili razgovor, sa nekima nisam, ali pričaćemo otvoreno.

Aleksandar je najavio odlazak nekoliko igrača.

-Tu je sigurno 7-8 igrača koji neće biti sa nama na pripremama. Ja sam pričao sa svima otvoreno. Sa nekima sam pričao koji su tražili razgovor, sa nekima nisam, ali pričaćemo otvoreno.

Govorio je i o Banjaku.

– Vi znate da što se tiče discipline ja sam tu radikalan, sečem tu. Ali imam opravdanja za njega, igrao se derbi, on je stranac koji je očekivao da će igrati, umesto njega sam uveo Ostojića, koji je odigrao odlično. I onda sam želeo poslednji minut da ga ubacim, ali on kao profesionalac je trebalo da ispuni to. Ali ja to ne shvatam kao neki veliki problem, on je sve vreme bio profesionalan na treninzima. Da li će ostati, ima nekih ponuda, ide u pravcu da ode. Stvarno je veliki profesionalac, možeta da dođete na svaki trening, otvoreni su treninzi i da se uverite – rekao je Stanojević.

Bajbek je otpisan!

-Natho je tu, nije sporan. Dovodimo gore dva napadača, jedan će biti klasičan, drugi igra po boku i sredini. Jasno vam je u kom smeru ide, Bajbek je stalno bio u povredama i psihički i fizički, zakasnio je, nije se pojavio na pripremama sad. Suma ima status, ja nijednog momenta neću da se odričem Sume, da li će imati minutažu, to zavisi od njega. Imamo i Banjaka, ako ostane možemo da igramo sa tri, ako ode, nemamo nikakav problem – rekao je Stanojević, koji je dodatno prokomentarisao Bajbeka. Došao ne došao, svejedno je. Prvo, ovo što nije došao na vreme mora da se reši. Da li će imati minutažu? Neće iz dobro poznatog razloga. Suma i Banjak, videćemo koliko će biti zadovoljni minutažom.

Trener crno-belih je dao komentar u vezi zajedničkog saopštenja Crvene zvezde i Partizana.

-Sve što ide dobro i loše ide iz Partizana i Zvezde. Ovo je nešto što zajedno treba da napravimo nešto dobro. Ako se pojavi VAR, treba da idemo u dobrom smeru. jer mi najviše dižemo pritisak na suđenje. Mislim da uz saradnju na višim instancama, oko stranaca, oko bonusa, mislim da mi moramo da se konsultujemo svi, jer imamo najviše stranaca, to je nama najvažnije.

Iskusni stručnjak nije pristalica ‘bonus’ pravila.

– Slažem se, nikad ne bih ograničavao, ali razumem klubove koji na silu prave neku zaradu. Oću da prevarim stranog poslodavca ili šta? Mi smo finale Kupa igrali sa dva bonusa, iako nismo morali. Pokazali smo da nismo na silu nešto radili.

Stanojević smatra da u timu neće biti mesta za igrače koji su bili na pozajmicama.

– Teško će se u ovom momentu izboriti za status, ali sačekajmo sutra za spisak, da ne ispadne da govorim vama pre nego njima. U ovom trenutku nemamo realnu osnovu da se neko vrati.

Aleksandar je govorio i o prioritetima kluba.

– To nam je svima u klubu prioritet uz bobru za titulu. Ali prvo je najvažnije da je klub doveo igrače na vreme, što je vrlo teško, jer imate i EURO, vrlo je teško dovesti u ovom momentu igrače. Na nama u struci je da uradimo naš deo onda. Ali biće urađeno sve što treba, a onda ćemo videti u kom smeru će ići – zaključio je Aleksandar Stanojević.

0
0

10 Komentara

  1. Sava djukic i celavi su za tebe doktori ako hoces nesto da naucis zovi ih na kafu da ti objasne sta je fudbal .
    Nebrini za placanje tvoja zena ce ih prirodno zadovolbiti

    0
    0
    Odgovori
  2. Ugovor ga štiti, sreća što nema publike, a ekipa zrela za banjsku rehabilitaciju,,,treće pozivci,,,,,srerilno, jalovo, i svi srećni i zadovljni,,,,prave promaju,,,,,

    0
    0
    Odgovori
  3. STANOJEVICU I OSTALI STO SE OLAKO PONASATE PREMA CB BOJI…STA UOPSTE VI CEKATE SA POJACANJIMA…GDE SU VAM TA EKSTRA POJACANJA…PABTIC MI POJACANJE INEZNAM KO JOS..GDE SU VA ONOLIKI MILIONI EVRA OD TRANSFERA FUDBALERA…SVE STE PRODJERDALI A SAD NEKOM VACATE PRASINU U OCI..IZGLEDA DA VAM JE DOSAO KRAJ LOSEM POSLOVANJU…NISTE NISTA DOBRO POSTIGLI HER STE NESPOSOBNI…VIDITE SAMO STA CIGANI RADE SA TERZOM…POPRAVLJAJTE SE STO PRE IKI SVI NAPOLJE…

    0
    0
    Odgovori
  4. Daj RASISTA neseri Banjak je sto puta jaci kvalitetniji igrac i od Miljkovica i od Obradovica kao sto ti je i Suma povredjen cele polusezone mora miljenik Jojic da igra.
    Trojancu tebe cuva Vucic zato si zasticen kao beli medved svaki trener pre tebe je imao petsto puta bolje rezultate,a bili su oterani i ponizeni.
    Odlazi da te ne gledamo samo nas jos vise iritiras.
    Da se ne zaboravi VUCICU PEDERU UPRAVA NAPOLJE.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter